UHAPŠEN PIROMAN IZ NOVOG SADA: Zapalio tri kombija i kamion

Autor:

Hronika

20.02.2024

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci su brzo reagovali, mada su sami građani brzo ugasili vatru.

UHAPŠEN PIROMAN IZ NOVOG SADA: Zapalio tri kombija i kamion

Foto: shutterstock

Ilustracija

Danas je došlo do hapšenja osumnjičenog za paljenje vozila u Novom Sadu, a kako nezvanično saznajemo, reč je o piromanu koji je zapalio vozilo u ulici Lukijana Mušickog. Ovo hapšenje je posebno značajno imajući u vidu seriju paljenja vozila koja su se dogodila u prethodnim danima u ovom gradu.

U prethodnom periodu, Novi Sad je bio svedok nekoliko slučajeva paljenja vozila, što je izazvalo zabrinutost među stanovništvom. Ova serija paljenja vozila izazvala je uznemirenost i podstakla intenzivnu istragu nadležnih organa kako bi se počinilac pronašao i sprečile dalje štete.

U Novom Sadu su tokom jučerašnjeg dana zapaljena barem tri manja kombija i kamiona, a građani sumnjaju da je za sve paljevine odgovorna ista osoba.


Iz policije i sektora za vanredne situacije za sada nema nikakvih zvaničnih informacija o tome da li se traga za piromanom.

Nezvanično smo iz službi bezbednosti dobili samo potvrdu da su se dogodile intervencije zbog požara na tri lokacije.

Prema nezvaničnim podacima do kojih je došao 021.rs, vatrogasci su juče od 8 do 12 časova imali bar tri izlaska na teren zbog gašenja manjih požara na vozilima u Novom Sadu.

Ovaj broj izlazaka je iznad dnevnog proseka kada su u pitanju požari na vozilima, a pri tome se u svim slučajevima radilo o namernom paljenju, a ne kvaru na instalacijama ili posledici sudara.
Kako 021.rs nezvanično saznaje, prvi požar je bio još jutros na Telepu, u Ulici Petefi Šandora.


Ono što je sigurno je da su vatrogasci nešto posle 9 časova u Ulici Save Kovačevića i potom oko 9.30 časova nedaleko odatle, na Uglu Save Kovačevića i Felegi Tivadara gasili branike na dva kombija, a šteta je minimalna.

Takođe, nešto posle 11 časova bio je požar i posle kružnog toka na Sentandrejskom putu.U tri požara su gorela dostavna vozila, a u poslednjem slučaju manji kamion.

Građani za 021.rs pričaju da na dva kombija šteta nije velika, dok je na kamionu bio ozbiljan požar. Vatrogasci su brzo reagovali, mada su sami građani brzo ugasili vatru.

- Među onima koji se bave prevozom robe u Novom Sadu brzo se pročulo o ovim paljevinama jer se manje-više svi znamo. Ono što svi već misle jeste da je neko išao i namerno palio dostavna vozila, verovatno neki piroman - kaže za 021.rs jedan od prevoznika.

Kako saznajemo, požar je na vozilima izgleda izazvan manjim brenerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading