OVAKO SE BRANIO POP DILER "SPIDA" I "VUTRE" NA SASLUŠANJU: Ko je kupovao drogu od sveštenika?

Autor: Republika

Hronika

24.03.2018

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica uhapšenog sveštenika je u šoku, tvrde da nisu znali da je narko-diler i da je jedva imao za struju, a kamoli za drogu.

RepublikaFoto: eparhijakrusevacka.com
Stefan Mitrović

Svešteniku Srpske pravoslavne crkve Stefanu Mitroviću (36) iz Kruševca, koji je uhapšen u Vrnjačkoj Banji zbog sumnje da je prodavao drogu, određen je pritvor do 30 dana odlukom Višeg suda u Kraljevu. Na saslušanju u policiji osumnjičeni Mitrović se branio ćutanjem i odbio da kaže za koga je radio.

- Branim se ćutanjem i ne želim da kažem kome je narkotik namenjen - kratko je rekao u tužilaštvu Mitrović kome je određen pritvor.

Nakon njegovog hapšenja, baba i deda kao i supruga su u šoku. Tvrde da je on skromno živeo i ne mogu da prihvate da se bavio švercom narkotika.

Jerej Stefan Mitrović uhapšen je u ponedeljak uveče u Vrnjačkoj Banji prilikom pretresa njegovog automobila "opel astra", kruševačke registracije. Policija je tada ispod suvozačevog sedišta pronašla i zaplenila kesicu sa 52,3 grama kanabisa i paketić sa 55 grama amfetamina, namenjenih, kako se pretpostavlja, daljoj prodaji na teritoriji Vrnjačke Banje i okoline.

- U Mitrovićevoj "opel astri" droga se nalazila ispod suvozačevog sedišta. Ali to nije sve, u njegovoj kući u Kruševcu pronađena je i vagica za merenje droge - kaže izvor.

On je pre hapšenja tri meseca praćen.

- Sarađivao je sa jednom kruševačkom grupom koja se bavi prodajom droge i oružja. Ta grupa je veoma oprezna i teško prihvata nove saradnike. Znamo da je sveštenik lično nosio drogu kod kupaca, na adresu. Tako je bilo i kada je uhapšen. Dobio je poruku u kojoj su bili vrsta i količina narkotika i adresa gde treba da bude isporučena. Krenuo je svojim kolima da se nađe sa kupcem i policija ga je presrela kod jedne benzinske pumpe u Vrnjačkoj Banji - dodaje sagovornik za Blic.

Sveštenik je u Veliku Drenovu stigao ove godine posle Božića. Meštani kažu da ga praktično još nisu ni upoznali.

- Dolazio mi je u kuću da sveti vodicu. Šta znam, izgledao mi je pristojno - rekao nam je Dragan J., jedan od meštana Velike Drenove, pomoravskog sela.

Zbog uhapšenog popa Stefana Mitrovića vidno je bilo neprijatno njegovim bivšim i sadašnjim parohijanima. Jerej je službu obavljao u Velikoj Drenovi, Zdravinji kod Kruševca, ali i u Stragaru i Selištu. U Crkvu Svetog Đorđa Mitrović je došao u 21. godini kao paroh zdravinjski, ali je vodicu svetio i u Vlaškom Polju i Provaliji, Pozlati, Sušici...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading