CARINICI NA KELEBIJI OSTALI U ŠOKU! Prišli su komviju i osetili NEVEROVATAN miris, a evo šta su našli! (FOTO)

Autor:

Hronika

09.02.2024

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobičan pokušaj krijumčarenja na graničnom prelazu Kelebija

CARINICI NA KELEBIJI OSTALI U ŠOKU! Prišli su komviju i osetili NEVEROVATAN miris, a evo šta su našli! (FOTO)

Foto: CARINA SRBIJE


Uzbudljiva akcija carinika i policije na graničnom prelazu Kelebija, koja se odigrala 9. februara 2024. godine, rezultirala je sprečavanjem pokušaja krijumčarenja čak 200 kilograma suvog mesa. Kombi ''VW Crafter'' domaćih registarskih oznaka bio je predmet detaljne kontrole, a ono što je otkriveno ostavilo je sve prisutne u šoku.

Vozač tvrdio da nema ništa za prijaviti

Kada je kombi pristigao na red za izlaznu kontrolu, vozač je tvrdio da osim ličnog prtljaga ne prevozi ništa više. Međutim, carinici su odlučili da detaljno pregledaju tovarni deo vozila, a njihov trud se isplatio.

 


Neprijavljeno suvo meso u teretnom delu kombija

Karakterističan miris suvog mesa odavao je tajne vozačevog krijumčarenja. U teretnom delu kombija pronađene su kutije pune neprijavljenih suhomesnatih proizvoda: 130 kg goveđe pršute, 40 kg sudžuka i 30 kg suve ovčetine. Ova otkrića nisu samo kršenje carinskih propisa, već su predstavljala i ozbiljan rizik po zdravlje zbog nehigijenskih uslova u kojima je roba prevožena.

Reakcija nadležnih inspekcija

Kako bi se adekvatno reagovalo na ovaj slučaj, odmah je obaveštena Granična veterinarska inspekcija. S obzirom na osetljivost robe životinjskog porekla, krijumčareni proizvodi su predstavljali ozbiljan prekršaj koji zahteva hitnu reakciju nadležnih službi.

Pravila za prevoz hrane preko granice

Ovaj slučaj podseća putnike da prilikom prelaska granice mogu nositi hranu, ali samo u količini koja je namenjena za lične potrebe i koja je fabrički upakovana. Neprijavljivanje i krijumčarenje ovakvih proizvoda predstavlja kršenje zakona i nosi ozbiljne posledice.

Ukazivanje na ovakve slučajeve važno je kako bi se podigla svest o važnosti poštovanja carinskih propisa i zaštite zdravlja građana. Ovaj pokušaj krijumčarenja suvog mesa na graničnom prelazu Kelebija ističe koliko je važno pažljivo pratiti propise prilikom prelaska granice i unosa hrane u druge zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading