OTKRIVAMO KOLIKO PARA JE UHAPŠENI HIRURG DOBIO KAO MITO!

Autor: Republika

Hronika

21.03.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija hapšenja zdravstvenih radnika po Srbiji, odnosno u Nišu, trese Srbiju. Prvi uhapšeni je hirurg, dr. Nebojša koji radi u Kliničkom centru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nebojša je, kako Republika saznaje, dobio 1.000 evra kao mito!

Cela priča ide ovako.

Uhapšeni su Nebojša I. (51), lekar Kliničkog centra u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično dela primanje mita, kao i D.R. i D.R. zbog krivičnog dela davanje mita.

 
Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem pomaganjem uhapšen je M.G., dok je S.P., doktorka Vojne bolnice u Nišu, uhapšena zbog krivičnog dela trgovina uticajem.
 
Sumnja se da je N.I. krajem aprila 2017. godine u Kliničkom centru Niš preko reda operisao osumnjičenu D.R., na zahtev uhapšene S.P.
 
Za tu uslugu je kako se sumnja od S.P. zahtevao novac u iznosu od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od M.G., a on od osumnjičenih D.R. i D.R.
 
Postoje osnovi sumnje da je N.I. preuzeo 1.000 evra od S.P.  u službenim prostorijama Kliničkog centra Niš, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu. Osumnjičeni S.P. i M.G. su takođe za sebe zadržali po 100 evra.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading