OSUĐENA ŠARIĆEVA GRUPA: POGLEDAJTE KOLIKO GODINA ROBIJE SU DOBILI!

Autor: Republika

Hronika

20.03.2018

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa Darka Šarića danas je osuđena u Sloveniji na višegodišnje kazne zatvora uglavno zahvaljujući dokazima iz Srbije poslatim 2010.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Nakon ovoga slovenački Vrhovni sud doneće konačnu odluku, tako da će Srbija čije su institucije bile inicijatori akcije "Balkanski ratnik" u oktobru 2009. protiv Šarićevog klana, biti jedina zemlja gde suđenje nije okončano. U Urugvaju i Italiji već su uveliko osuđeni pripadnici grupe koji su uhapšeni u tim zemljama i služe višegodišnje kazne.

Okružni sud u Ljubljani juče je osudio na 16 godina zatvora Dragana Tošića, vođu slovenačkog ogranka klana za koga je tužilaštvo tražilo 19 godina i 10 meseci.

Tošić i još 13 osoba uhapšeni su 25. maja 2010. u Ljubljani, Kranju i Kopru, tokom koje je pretreseno više od 30 kuća i zaplenjena veća količina droge, novca i oružja. Terete se da su sa Šarićem krijumčarili tone kokaina iz Urugvaja, saznaje blic.

Hapšenje ju prethodilo to što je srpska BIA i Tužilaštvo za organizovani kriminal poslali dokaze slovenačkim institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading