U RESAVSKOJ ULICI PRONAĐENO UGLJENISANO TELO! Horor od ranog jutra u Beogradu - istraga u toku!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

12.01.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek se ne zna uzrok požara i kako je došlo do nesreće.

U RESAVSKOJ ULICI PRONAĐENO UGLJENISANO TELO! Horor od ranog jutra u Beogradu - istraga u toku!

Foto: Tanjug/ M. MILIVOJEVIC, Shutterstock

Ilustracija

U Resavskoj ulici u Beogradu izbila je tragedija kada je došlo do požara, a doktorka Hitne pomoći Ivana Stefanović potvrdila je za RTS da je pronađeno jedno ugljenisano telo.

U trenucima nakon izbijanja požara, ekipa Hitne pomoći intervenisala je na licu mesta. Doktorka Ivana Stefanović izjavila je za RTS da su, nažalost, pronašli ugljenisano telo u Resavskoj ulici. Uzrok požara još uvek nije poznat, a istraga će utvrditi kako je došlo do ove nesreće.

Foto: ST/Petar Divac, Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Policija i Hitna pomoć

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući.


Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

Foto: ST/Vladimir Lukić

Vatrogasci


Iskusni vatrogasci napominju da ako ste već napustili stan ili kuću u kojoj je izbio požar da se ne vraćate unutra. Kako biste predupredili da do požara dođe u kući, ne ostavljajte uključen šporet bez nadzora, grejna tela odvojte od kreveta, fotelja, kada na duže vreme napuštate kuću isključite sve električne uređaje.

Zapamtite da električne uređaje i aparate u slučaju da se zapale ne smete gasiti vodom. Izvucite kabl iz utičnice, i gasite vatrogasnim aparatom sa prahom (S) ili ugljen dioksidom (CO2). Ni ulje koje se zapali u tiganju ne smete gasiti vodom, jer ćete izazvati još veći plamen. Potrebno je isključiti šporet ili gas, prekriti pokvašenim ćebetom ili nekom nesintetičkom tkaninom, samo prethodno zaštitite ruke i lice zbog opekotina. Na taj način vatra će ostati bez kiseonika neophodnog za gorenje i ugasiće se.


Vodu ne smete sipati ni u dimnjak ako se zapalio, upozoravaju vatrogasci. Sipanjem vode u dimnjak, voda se razlaže na vodonik i kiseonik, a poznato je da je vodonik eksplozivan gas, tako da može doći do eksplozije!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading