OTKRIVENA MRAČNA PROŠLOST VOĐE NARKO-BANDE: Gde se krije Edin Gačanin, zvani Tito?

Autor:

Hronika

07.12.2023

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka DEA je otkrila njegov identitet nakon irske svadbe Kinahana u Dubaiju, što je dovelo do razotkrivanja njegovog kriminalnog kartela.

OTKRIVENA MRAČNA PROŠLOST VOĐE NARKO-BANDE: Gde se krije Edin Gačanin, zvani Tito?

Foto: MUP Srbije

MUP Srbije

Holandsko pravosuđe je postiglo nagodbu sa vođom "superkartela" Edinom Gačaninom, poznatijim kao Tito, koja podrazumeva sedmogodišnju zatvorsku kaznu i plaćanje od milion evra zbog krijumčarenja 2,4 tone kokaina preko luke u Roterdamu.

Međutim, nakon postizanja ove nagodbe, Gačanin je nestao, a niko ne zna tačno gde se trenutno nalazi. Postavlja se pitanje da li je ovaj nestanak povezan sa strahom od dojučerašnjih saradnika, poput vođe irske mafije Danijela Kinahana, marokansko-holandskog kriminalca Ridvana Tažija ili Čileanca Rikarda Rikelmija Vege, poznatog kao El Riko.

Identitet kralja kokaina

Edin Gačanin je dugo bio nedostižan za istražne organe, a njegovo ime se prvo počelo pojavljivati u peruanskoj štampi kao osoba sa velikim finansijskim sredstvima koja kupuje i prodaje kokain u Evropi. Američka DEA je otkrila njegov identitet nakon irske svadbe Kinahana u Dubaiju, što je dovelo do razotkrivanja njegovog kriminalnog kartela.

Slučaj sestrića Mirze

Mirza Gačanin, sestrić Edina Gačanina, osuđen je na četiri godine zatvora zbog pranja novca za "superkartel". Iako je pobegao u Španiju, uhapšen je i pod međunarodnom poternicom, ali do ekstradicije nije došlo zbog njegovog državljanstva Holandije. Mirza nikada nije priznao krivicu, tvrdeći da beži od rođaka Edina, sa kojim navodno nije u dobrim odnosima već 20 godina.

Republika

Foto: Facebook

 

Život uspešnog biznismena

Pre hapšenja, Mirza je vodio život uspešnog biznismena u Bredi, kupovao skupe nekretnine i luksuzne automobile, ali je njegov kriminalni životni stil prekinut kada je policija, posle dojave iz Amerike, upala u njegove zgrade i otkrila da je kroz nekretnine ubacio 2,4 miliona evra od kokaina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading