PET MISTERIJA U SLUČAJU UBISTVA MALE VANJE (14)! Kako je Vanja umrla i da li je otac imao kontakte sa otmičarima i posle njene smrti!?

Autor:

Hronika

07.12.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitav region je zatečen i uznemiren zbog zverskog ubistva 14-godišnje Vanje Gjorčevske iz Skoplja. Nakon što je oteta i nedelju dana kasnije pronađena mrtva, javnost je u potpunom šoku, ali i neverici da još neki detalji nisu razjašnjeni.

PET MISTERIJA U SLUČAJU UBISTVA MALE VANJE (14)! Kako je Vanja umrla i da li je otac imao kontakte sa otmičarima i posle njene smrti!?

Foto: Shutterstock,Facebook

Regionalna javnost postavlja mnoga pitanja, jer su mnoge stvari još i nejasne, a jedno od njih se odnosii  na ulogu oca u ovom stravičnom zločinu. Takođe, postavlja se pitanje da li su otmičari kontaktirali majku Zoricu Gjorčevsku, zašto je ubijen frizer iz Velesa (malo je neobično da je motiv dug od 500 evra i krađa automobila) i gde je planirao da pobegne sada uhapšeni Ljupčo Palevski Palčo.
 

Nestanak Vanje 

Republika

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Vanja Gjorčevska

 

Ovaj tragičan događaj započeo je kao svaki drugi dan. Majka Zorica je ispratila svoju ćerku u školu, ali ubrzo se saznalo da je devojčica nestala. Javljeno je iz škole da nije došla na nastavu.

Majka je odmah prijavila nestanak svoje ćerke, a policija je započela opsežnu potragu koja je trajala nedelju dana. Prema majčinim rečima, Vanja je tog dana bila dobro raspoložena i nije pokazivala znakove problema.

Takođe, majka tvrdi da Vanja nije prijavila nikakvo zlostavljanje i da porodični odnosi nisu bili narušeni. Nejasno se kako Vanja nije vrištala, kako niko nije primetio da se nešto dešava pogotovo što se sve dešavalo u vreme kad ljudi i deca idu u školu. Vanjina zgrada je na prometnom mestu, a trebalo je i vremena vezati devojčicu, koja je imala pristojnu visinu, gurnuti u vreću i ubaciti u gepek.

 

Uloga oca
 

Republika

Foto: facebook, printskrin/skopje1.mk

Vanja Gjorčevska i Aleksandar Gjorčevski

 

Nakon opsežne istrage, policija je otkrila da je otac Aleksandar Gjorčevski, bio uključen u otmicu tinejdžerke kako bi se iznudio novac od majke, koji je njemu bio neophodan za vraćanje kockarskih dugova. Ostalo je nejasno da li je otac bio u kontaktu sa ovom ekipom i posle zločina i da li je znao da je devojčica mrtva dok ju je ceo svet tražio.

Ubistvo i veza sa drugim zločinima
 

Osim ubistva Vanje, policija je pronašla i telo 74-godišnjeg frizera Pančea Žežovskog. Žežovski je ubijen zbog duga od 500 evra, što je šokiralo lokalnu zajednicu.

Takođe, glavni osumnjičeni za ova zlodela, Ljupčo Palevski, bio je dobar prijatelj i patrijski drug sa ubijenim Žežovskim. Iako je policija rekla da je motiv ubistva dug od 500 evra, postavlja se pitanje da li se zaista čovek ubija zbog duga od 500 evra i eventualno da bi se došlo do automobila da bi se počinio novi zločin.
 

Hapšenje Ljupča Palevskog i kako je ubijena devojčica
 

Republika

Foto: Makedonska policija, Profimedia

Ljupčo Palevski

 

Ljupčo Palevski, koji je opisan kao monstrum, uspeo je da pobegne u Beograd, a zatim preko Bugarske u Tursku, gde je i uhapšen. Prema navodima ministra unutrašnjih poslova, Palevski je bio uključen u organizovanje otmice i ubistva a bio je gonjen za više krivičnih dela.

Postavlja se pitanje kako je Palčo uspeo da automobil ubijenog frizera doveze do Skoplja, zapali ga 27. novembra (kažu da je tad Vanja ubijena), a da to niko ne primeti, s ozbirom na činjenicu da se u Skoplju u tom trenutku organizovao sastanak OEBS-a. Takođe, nejasno je i kako je Vanja ubijena. Rečeno je samo da je imala jednu prostrelnu ranu, ali da se ne bi javnost uznemiravala, više detalja nije saopšteno.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading