NIJE SAMO STAN MOTIV UBISTVA MALE VANJE! Zbog OVOGA je otac odao podatke otmičarima?!

Autor:

Hronika

06.12.2023

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac ubijene Vanje G., Aleksandar G., trenutno se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je bio umešan u otmicu svoje kćerke, što nažalost rezultira njenim tragičnom smrću. Sumnja se da je Aleksandar želeo iznuditi novac od Vanjine majke, a motivi za ovaj monstruozan čin ukazuju na ozbiljne probleme unutar porodičnih odnosa.

NIJE SAMO STAN MOTIV UBISTVA MALE VANJE! Zbog OVOGA je otac odao podatke otmičarima?!

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA, Shutterstock, Facebook

Prema izjavama makedonskog tužioca Gavrila Bubevskog, saznanja govore da je majka preminule Vanje Gjorčevske nedavno prodala svoj stan, što bi mogao biti ključni motiv za otmicu deteta.

Tužilac je dalje izneo informacije o tome kako je otac devojčice bio u kontaktu s glavnim osumnjičenim, koji je sinoć uhapšen, te mu je preneo detalje o planovima, uključujući i trenutak kada će Vanja napustiti kuću.

Republika

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Vanja Gjorčevska

 

Stan u fokusu

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da se radi o zločinu bez presedana, izolovanom slučaju, koji su počinili kriminalci monstrumi koji su želeli da steknu imovinsku korist, svesni da je majka nedavno prodala stan.

- Slučaj je uspešno i potpuno rasvetljen, obezbeđeni su dokazi i priznanja - rekao je Spasovski.

On je rekao da rasvetljavanje tog slučaja nije dovelo do željenog ishoda jer su i devojčica i 74-godišnji muškarac koji je takođe nestao, pronađeni zakopani, jedno u okolini Skoplja i jedno u okolini Velesa.

Aleksandar G. je saslušan u tužilaštvu i negirao je umešanost u otmicu ćerke, ali mu je određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da će uticati na istragu.

Ipak, reči komšija ove porodice iz Skoplja možda otkrivaju dublje motive Aleksandra, koji je šokirao region zbog činjenice da je osumnjičen za učestvovanje u otmici sopstvene ćerke.

Republika

Foto: Društvene mreže

Aleksandar Gjorčevski

Tajne porodice otkrivaju motive

Vanja je, svedoče njeni prijatelji i profesori, bila vedra devojka, pametna. U ponedeljak, nedelju dana nakon njene otmice i dvadesetak sati nakon što je pronađeno njeno mrtvo telo, Vanjini školski drugari, njihovi roditelji i profesori, upisuju se u Knjigu žalosti.

- Bolno nam je razgovarati o svemu. Bila je mirna i vredna, ispunjavala svoje obaveze, devojka koja nije bila u nikakvim klanovima, sa svima se družila, ali kažem, bila je mirna. Znamo samo da je bila divna cura koja je maštala o budućnosti - rekla je za Jutarnji list majka iz Skoplja, čija ćerka pohađa istu školu.

Kako su se i novinari uverili, u Skoplju se niko ne usuđuje otvoreno govoriti o sumnjama koje okružuju tragičnu sudbinu Vanje. Međutim, jedan novinar je za Jutarnji list izjavio da su roditelji Vanje razvedeni, te da je Vanjin deda, otac njene majke, imućna osoba. Sada postoji mogućnost da je otac Aleksandar, ogorčen na porodicu svoje bivše supruge, pokušao iznuditi novac od njih, s obzirom na njihovo bogatstvo.

Republika

Foto: Društvene mreže

Vanja sa porodicom

- Svega tu ima u vezi oca, koji nikako, kako znamo, nije bio pozitivan lik u njihovom životu. On i Vanjina majka su bili razvedeni, Vanjin deda je negde tamo 2002. godine bio direktor carine i imućan čovek, a sve to je nasledila Vanjina majka. Njemu je, govore, u interesu bio novac. Kako su znali tačno vreme kad Vanja ide u školu? Ovi koje su uhapsili kažu da im je on to rekao. Pretpostavka je da nije znao da će Vanja biti sama pa se sumnja da je namera bila oteti obe devojčice. Dakle, ovde svi sumnjaju u očeve materijalne motive usmerene prema bivšoj supruzi. Nije jasno zašto su devojčicu i ubili ako su nameravali da ucenjuju majku. Biće da je nešto pošlo po zlu. Jako, jako pošlo po zlu kad je ubijena devojčica od tek 14 godina - rekao je za Jutarnji jedan makedonski novinar koji se inače bavi crnom hronikom.

Podsećamo, Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto.

Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno sinoć bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Vanjina majka Zorica je ranije za medije rekla da sumnja da joj je ćerka oteta.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dingo

06.12.2023 18:32

Ako nema ko da presudi ovim monstrumima,evo ja cu to rado uciniti..ne mogu da verujem sta izrodi uradise.da im se ugasi i seme i pleme! Večni mir i pokoj duši VANJI!