IGOR JURIĆ O UBISTVU MALE VANJE: „Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da je otac umešan u otmicu“

Autor:

Hronika

05.12.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić, izneo je svoje mišljenje povodom ubistva 14-godišnje devojčice Vanje Gorčevske u Skoplju.

IGOR JURIĆ O UBISTVU MALE VANJE: „Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da je otac umešan u otmicu“

Foto: Printscreen

 On ističe da su kriminalne otmice najređa, ali najopasnija situacija za jedno dete.

Jurić naglašava da brzina i efikasna potraga igraju ključnu ulogu u spasavanju otetog deteta, te da je sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe "Pronađi me" osmišljen upravo za ovakve situacije.


Jurić ističe da se svaki dan koji je protekao predstavljao dodatnu zabrinutost, posebno nakon saznanja da je reč o kriminalnoj otmici devojčice. On smatra da bi sistem "Pronađi me" mogao značajno da ubrza proces potrage za nestalim detetom, pružajući dodatnu mogućnost za spasavanje života.
Republika

Foto: Printscreen

 

 

Reakcija na umešanost roditelja



Komentarišući informaciju da je otac devojčice bio umešan u njenu otmicu radi iznude novca od majke, Jurić je izrazio teškoću u prihvatanju takvog saznanja.

On ističe da ne može da se pomiri sa činjenicom da jedan roditelj može prodati i izdati svoje dete. Jurić ostavlja prostor za zvanične informacije policije u Makedoniji, ali ističe nedostatak opravdanja za takav postupak roditelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading