REČI OCA NASTRADALOG BORISA (18) KOJE TERAJU SUZE NA OČI: "Zar ovako da živim? Šta si mi to, sudbino, priredila?"

Autor:

Hronika

24.11.2023

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na motoru s njim bila je i njegova devojka Dejana. Iako je prošlo više od godinu dana od te strašne nesreće, bol u srcu Borisa oca, Vladimira, i dalje je prisutan, ne zarasta.

REČI OCA NASTRADALOG BORISA (18) KOJE TERAJU SUZE NA OČI: "Zar ovako da živim? Šta si mi to, sudbino, priredila?"

Foto: Tiktok

Boris Majorski (18) izgubio je život u tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 18. oktobra 2022. godine kod Beške. Na motoru s njim bila je i njegova devojka Dejana. Iako je prošlo više od godinu dana od te strašne nesreće, bol u srcu Borisa oca, Vladimira, i dalje je prisutan, ne zarasta.

On je na svom Fejsbuk nalogu podelio reči kojima je izrazio svu bol koju oseća zbog sinovljeve pogibije.

Ej sudbino šta si mi priredila? Zar ovako da živim? Uzela si mi ono najvrednije što sam imao, ono čemu sam se svako jutro i veče radovao što je ponos moj bio, a sada sam bez njega ostao. Čemu dalje da se nadam? Svakim danom sve više padam. Molim ti se dragi Bože, učini sve što možeš, zaštiti nedužne ljude ovog velikog bola, a nama koji taj teret nosimo podari snage za dane buduće - napisao je Vladimir Majorski.

 

 

"Hvala ti za poneki san..."

- Ova patnja kraja nema, šta nam sutra, prekosutra ova tuga sprema. Hvala ti, sine, za poneki san, voleo bih da to bude svaki dan. To mi je jedina mogućnost da ti kažem po koju reč, a sve ono što sam hteo, a nisam stigao da ti kažem, da te mnogo volim i da mi mnogo nedostaješ, i uvek ćeš mi nedostajati, sve dok postojim... - zaključio je Vladimir.

Boris Majorski i Dejana Neralić bili su zajedno na motoru tog 18. oktobra, kada su krenuli na izlet u etno selo kod Novog Sada. Do nesreće je došlo kada ih je pokosio Slobodan B. iz Krčedina svojim "mercedesom".

Slobodan B. nije ustupio prvenstvo prolaza tinejdžerima koji su bili na motoru, usled čega je i došlo do saobraćajne nesreće, a vozač je osuđen na tri godine zatvora.

- Javni tužilac je uložio žalbu u ovu odluku suda. A žalbu je uložio i optuženi, to kada sam video nije mi bilo dobro. Advokati kažu da je to uobičajena praksa, ali to je za mene strašno, da se napljuje neko ko je mrtav - rekao je ranije za "Blic" Vladimir Majorski, otac poginulog tinejdžera.

Kako on priča, teško mu je palo to što vozač nije pokazao empatiju, niti je pozvao porodice kako bi izjavio saučešće, već je to učinio isključivo u sudnici, kako bi pred sudom pokazao da se kaje.

"Na slobodi je nakon 2 godine, a deca su u grobu"

- Svrha kažnjavanja je da proradi svest kod ljudi. On je dobio tri godine, za dobro vladanje moći će da izađe ranije, on je na slobodi nakon dve godine, a deca su u grobu - naveo je slomljeni otac ranije.

Kako on priča, sve vreme je u kontaktu sa roditeljima stradale Dejane, jedni drugima su uteha i zajedno čuvaju sećanje na njihovu decu.

Boris i Dejana su bili nerazdvojni, a porodica o njihovoj ljubavi priča kao o filmskoj i retko viđenoj. Oni su zajedno sahranjeni na groblju u Staroj Pazovi, jer je porodica smatrala da bi i oni tako želeli.

- Godinu dana su bili u vezi, to je prosto neverovatno, i ja sam bio mlad i zaljubljen, ali ja ovo nisam video, toliko su bili nerazdvojni, bili su jedno uz drugoga uvek. On je bio na maturi njenoj, on je došao onako, nije voleo da se doteruje, došao je na motoru i u trenerci, a ona je od 1000 ljudi samo njega tražila i gledala. On je u svakom momentu planirao njoj da izađe u susret i ulepša joj dan - priseća se Vladimir.

Kako nam je ranije ispričao Vladimir, zajedno sa porodicom stradale Dejane su nakon smrti tinejdžera zajedno otišli u Vrdničku kulu, gde su se tog kobnog 18. oktobra uputili tinejdžeri, kada ih je pokosio Slobodan B.

- Tada su krenuli u Vrdničku kulu, nisu stigli, ali mi smo otišli u njihovu čast i eto obeležili na neki način - rekao je otac Borisa.

Osuđen na tri godine, brani se sa slobode

Vladimir je u Udruženju roditelja dece stradale u saobraćaju i bori se da vozači koji su odgovorni za saobraćajne nesreće budu adekvatno kažnjeni.

Vozač Slobodan B. je u pritvoru proveo mesec dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. On i dalje vozi, a na prethodna suđenja je dolazio upravo automobilom.

Tužilaštvo je predložilo da Slobodan bude osuđen na minimalno pet godina, a Osnovni sud u Staroj Pazovi je jula meseca doneo prvostepenu presudu kojom je vozač osuđen na tri godine zatvora zbog nesreće koju je izazvao, a u kojoj su izgubljena dva mlada života.

Sud je utvrdio da vozač nije ustupio prvenstvo prolaza Borisu i Dejani koji su bili na motociklu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading