PLJAČKA NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Neko sa estrade tipovao stan direktora "Granda"!

Autor:

Hronika

09.03.2018

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati lopovi provalili su u kuću direktora i vlasnika "Granda" Saše Popovića i odneli sef u kome je čuvao dokumenta i kolekciju skupocenih satova vrednih oko 100.000 evra!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saša Popović

Istraga

Popovićeva vila nalazi se u okviru dobro čuvanog kompleksa na Bežanijskoj kosi, gde se nalaze i teniski tereni i nekoliko privatnih firmi. Ceo taj kvart u Ulici Partizanske avijacije opasan je zidom od dva metra, a ima i privatno obezbeđenje. Ipak, ništa od toga nije zaustavilo provalnike!

- Lopovi su došli sa zadnje strane kompleksa, preskočili zid i došunjali se do kuće Saše Popovića. Ono što je čudno u celoj priči je da su bili dobro upoznati sa rasporedom obezbeđenja, kao i položajem kamera za video-nadzor jer ih nijedna nije snimila! Takođe su znali i gde se tačno u kući nalazi skriveni sef. Sve je odrađeno brzo i profesionalno, kao da ih je u sve uputio neko ko je ulazio u kuću žrtve i znao sve te informacije. Slučajno ili namerno, to bi mogao biti i neko od pevača i pevačica sa kojima je sarađivao - rekao je sagovornik Srpskog telegrafa koji je želeo da ostane anoniman.

Provalnici preskočili zid kompleksa, izbegli kamere, iščupali sef iz zida vile i nestali

Na lice mesta su došli forenzičari MUP, kao i inspektori koji su ispitali Popovića, njegovu suprugu Suzanu Jovanović, kao i komšije. Policija je, takođe, proveravala da li su lopovi ostavili otiske prstiju ili biološke tragove. Provala se najverovatnije dogodila u noći između četvrtka i petka, kada je kuća bila prazna, tako da se pretpostavlja da su lopovi bili dobro obavešteni i o kretanju žrtava.

RepublikaFoto: e-stock/A.BAČLIJA
Kuća Saše Popovića

Na tragu

Ovo nije prvi put da lopovi provaljuju u stanove i vade sefove, tako da policija sumnja da je u pitanju jedna ista ekipa vrlo veštih i uigranih kriminalaca.

- Na teritoriji Beograda se poslednjih meseci dogodilo nekoliko ovakvih provala na čijoj meti su se našli dobro obezbeđeni objekti na prometnim lokacijama. Takvu provalu ne može svako da izvede i to, mada apsurdno zvuči, sa jedne strane olakšava policijsku istragu - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading