U VRANJE NEMA LAGANJE: Direktor kafe kuvarici nije nudio seks

Autor: alo.rs

Hronika

09.03.2018

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju nije pocesuiralo krivičnu prijavu Zorice Stamenković (32) iz Zladovca protiv direktora Javnog preduzeća “Trgovište IN” Dragana Jovanovića (37) zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na poslu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Vranju Milica Petković izjavila je za "Alo" da je na osnovu dokaznog materijala prikupljenog u predistražnom postupku utvrđeno da nema mesta pokretanju krivičnog postupka za delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

U krivičnoj prijavi navedeno je da je posle udvaranja uz kafu Dragan Jovanović sredinom marta 2017. godine radnici bifea Zorici Stamenković navodno predložio da u kancelariji stupe u seksualni odnos i da održavaju ljubavnu vezu. Ukoliko prihvati seksualnu ponudu u kancelariji sa spuštenim roletnama,direktor je zaprepašćenoj radnici obećao zaštitu na poslu.

Direktor je radnici navodno poručio da će imati velike probleme ako ne prihvati lascivnu ljubavnu ponudu. Čelnik Javnog preduzeća "Trgovište In" u ranijoj izjavi za Alo odbacio je optužbe Zorice Stamenković kao neosovane, zlonamerne i neistinite.

Tvrdio je da izmišljena čaršijska priča ima za cilj omalovažavanje i diskvalifikovanje njegove ličnosti. Dragan Jovanović je zbog uvrede podneo privatnu tužbu protiv Zorice Stamenković, koja je krivičnu prijavu tužilaštvu podnela još 26. septembra.

- Sredinom marta direktor je rekao da mu skuvam kafu. Iznenadile su me spuštene roletne na prozorima kancelarije. Rekao je da sam najlepša u preduzeću i Trgovištu. Ponudio je da stupimo u intimne odonse i predložo da odžavamo seksualnu vezu. Ukolko prihvatim ponudu, obećao je zaštitu na poslu, jer je član vlasti. Stavio mi je do znanja da ću imati probleme ako odbijem seksualnu ponudu. Bila sam šokirana, zaprepašćena, izbezumljena. Zaplakala sam, odbrusila mu zbog bezobraznog

ponašanja i istrčala iz kacelarije. Mesecima sam trpela pakao, pretnje, ponižavanja - napisala je u prijavi ogorčena radnica.

Razloge zbog čega joj se priprema otkaz dugo mužu nije smela da otkrije. Uz prijavu je priložla biohemijski nalaz i specijalistički izveštaj neuropsihijatra i lekarski nalaz, jer je porodilja sa visokim rizikom.

- Izmslila je seksualno uznemiravanje i zlostavlanje u pokušaju da se zaštiti da ne bude otpuštena s posla zbog odluke Skupštine opštine o racionalizaciji broja zaposlenih. Trpeo sam pritiske njenog supruga policajca i njegovih "bliskih prijatelja" da sistematizaciju radnih mesta priilagodim Zorici, koja se sa osnovnim obrazovajem zaposlila pod čudnim okolnostima - rekao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading