DONETA ODLUKA! PREDUZIMAJU SE HITNE MERE POSLE POGIBIJE RUDARA: Strogo će se voditi računa o sledećim stvarima!

Autor:

Hronika

05.11.2023

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakva odluka doneta je nakon tragične nesreće koja se dogodila u rudniku Lubnica, kada su dva rudara nastradala.

DONETA ODLUKA! PREDUZIMAJU SE HITNE MERE POSLE POGIBIJE RUDARA: Strogo će se voditi računa o sledećim stvarima!

Foto: Shutterstock, Printscreen/https://www.youtube.com/@B92

Rudnik

JP PEU Resavica saopštilo je danas da će po hitnom postupku na nivou celog preduzeća biti sprovedena vanredna kontrola sprovođenja dodatnih mera i kontrola kvaliteta opreme za bezbedan i siguran rad.

Ovakva odluka doneta je nakon tragične nesreće koja se dogodila u rudniku Lubnica, kada su dva rudara nastradala.

Biće sprovedena i kontrola sprovođenja procedura pri izvođenju radnih operacija na svim pogonima, sa ciljem podizanja bezbednosti na radu na nivo iznad onog koji propisuju domaći standardi i zakonska regulativa, navedeno je u saopštenju.

- Povodom tragične nesreće koja se desila u rudniku RL Lubnica, kojom prilikom su stradala naša dva rudara – prijatelja, u ime celokupnog kolektiva JP PEU Resavica upućeni su izrazi najdubljeg saučešća njihovim porodicama i prijateljima - navodi se.

Prenete su i želje za brzim oporavkom povređenom rudaru.

U saopštenju se navodi da se sa dolaskom novog rukovodstva na čelo JP PEU Resavica, u čijem sastavu posluje devet rudnika na teritoriji Srbije, ulažu veliki napori na podizanje nivoa opremljenosti zaposlenih ličnom zaštitnom opremom i sigurnosti na radu, kao i na kolektivnoj zaštiti radnika.

Kako stoji u saopštenju, stav poslovodstva JP PEU Resavica je da je bezbednost, zaštita i zdravlje radnika, na prvom mestu, uz poštovanje svih uputstava i propisanih procedura za bezbedan i siguran rad, uz obaveznu upotrebu lične zaštitne opreme.

U tom smislu intenzivno se sprovode aktivnosti na redovnoj obuci radnika u toku rada, primeni kao i kontroli sprovođenja propisanih mera bezbednosti i sigurnosti na radu, saopštilo je JP PEU Resavica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading