DECU IM UZEO IZ NARUČJA, A SMRT SEJAO SA OSMEHOM NA LICU: Monstrum iz Mladenovca osakatio mnoge porodice - jecaji i danas odzvanjaju zbog gubitka!

Autor: Tatjana Vasiljević

Hronika

04.11.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašne scene sa mesta zločina ostaće urezane u glavama porodica žrtava, ali i svakog građanina države Srbije.

DECU IM UZEO IZ NARUČJA, A SMRT SEJAO SA OSMEHOM NA LICU: Monstrum iz Mladenovca osakatio mnoge porodice - jecaji i danas odzvanjaju zbog gubitka!

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook,

Uroš Blažić

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša Blažića, masovnog ubice iz okoline Mladenovca, a sud mu je produžio pritvor. Iza rešetaka ostaju i njegov otac, ujak i brat od ujaka. 

Uroš Blažić (21) usmrtio je vatrenim oružjem osam osoba, a tog 4. maja ispred škole u selu Duboni ostali su jezivi prizori tragova krvi.

Strašne scene sa mesta zločina ostaće urezane u glavama porodica žrtava, ali i svakog grđanina države Srbije. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Sve je počelo na mestu spomenika na kojem je pronađena gajba piva, odakle je ubica krenuo u krvavi pohod.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

 

Blažić se najpre posvađao sa jednim od mladića koji su se u Malom Orašju okupili na pikniku uz vatru, otišao je do kuće odakle se vratio naoružan, a onda rafalnom paljbom usmrtio prisutne, a zatim je nastavio da seje smrt po okolnim mestima.

Mercedesom je nastavio put ka Šepšinu gde je iz pištolja zapucao ka ljudima koje je ugledao, ali, srećom, nikog nije pogodio. 

Republika

Foto: republika ,facebook,

 

U suludom piru nastavio je potom vožnju ka Kragujevcu. Na tom putu je, između Šepšina i Kragujevca, napustio mercedes i zaustavio taksi vozilo u kom je bila trudnica. Preteći pištoljem i bombom taksisti, naredio mu je da ga odveze do prigradskog sela Vinjište. Tu izlazi iz taksija i po mraku ulazi na ujakovu farmu pilića. Taksista daje gas i tako spasava trudnicu i sebe, ali i odmah javlja policiji šta se dogodilo.

Još posle prvog pucnja u Malom Orašju policija je pokrenula akciju "Vihor". Mobilisano je i poslato na teren čak 600 policajaca svih službi MUP Srbije. Angažovana je i helikopterska jedinica, službeni psi, desetine patrola blokirale su čitavu Šumadiju. Obruč je počeo da se steže oko begunca. Ministar policije Bratislav Gašić, koji je sa svim šefovima policijskih jedinica stigao na mesto tragedije, proglasio je ovaj krvavi pir terorističkim aktom. Blažić je uhapšen na ujakovoj farmi juče oko 8.30.

MAPA

1. MALO ORAŠJE 22.30

Uroš Blažić iz kalašnjikova puca na mladiće i devojke okupljene oko logorske vatre. Ubija petoro i ranjava desetak mladih

2. DUBONA 22.45

Zaustavlja mercedes pored puta, kod crkve, izlazi iz auta i otvara vatru na nekoliko mladića i devojaka. Ranjava ih. Kolima nastavlja kroz selo i kod škole puca i ubija policajca, njegovu sestru i njihovog druga. Potom nastavlja vožnju

3. ŠEPŠIN 23.00

Iz automobila puca na meštane iz pištolja, ali, srećom, nikog nije pogodio

4. ŠEPŠIN-KRAGUJEVAC 00.30

Ostavlja svoj mercedes, zaustavlja taksi u kojem je bila trudnica i pod pretnjom bombom naređuje taksisti da ga vozi ka Kragujevcu. Izlazi iz taksija u Vinjištu i pušta taksistu

5. VINJIŠTE 1.00-8.30

Dolazi na ujakovu farmu pilića, gde se naoružan krije do jutarnjih sati. Policija koja je odmah po dojavi o pucnjavi blokirala čitavu Šumadiju, zahvaljujući taksisti stiže do farme i počinju pregovori o predaji. Uroš Blažić uhapšen je akcijom specijalnih snaga, a privedeni su i članovi porodice kod kojih se krio

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić, Privatna arhiva

 

Porodice stradalih svoju tugu i bol proživljavaju svakim danom u ovih šest meseci od dana masakra, dok su građani Dubone i Malog Orašja i danas nemi pred tragedijom koja ih je pogodila. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading