NJENA SMRT PROMENILA JE SVE! Bila je PRETUČENA I SILOVANA, onda joj je PREREZAO VRAT i bacio u potok

Autor:

Hronika

26.10.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pronađi me": Srbija dobila svoj "Amber alert" za pronalazak nestale dece

NJENA SMRT PROMENILA JE SVE! Bila je PRETUČENA I SILOVANA, onda joj je PREREZAO VRAT i bacio u potok

Foto: youtube.com

Srbija je konačno dobila svoj "Amber alert" sistem pod nazivom "Pronađi me", koji ima za cilj da poveća šanse za pronalazak nestale dece i da potraga bude brza, uspešna i u njoj učestvuje što veći broj ljudi. Ovaj sistem je dobio ime po devojčici Amber, čija je smrt promenila sve.

Uobičajena policijska praksa širom sveta je bila da potraga za nestalom decom počinje tek posle 24 ili čak 48 časova, kako bi se dala šansa onima koji su možda samo pobegli od kuće u afektu ili otišli kod momka ili devojke da se vrate. Međutim, jedan tragičan događaj iz 1998. godine promenio je sve procedure i svet je dobio sistem "Amber alert" koji je značajno povećao šanse za pronalazak nestale dece.

Sistem "Amber alert" dobio je ime po devojčici Amber Hagermen koja je živela u Arlingtonu, u Teksasu. Amber je bila obična devojčica koja je volela da vozi bicikl i bila je članica izviđača, ali sve se to promenilo 13. januara 1996. godine. Nažalost, tog dana je postala žrtva otmice.

Amber je sa svojim mlađim bratom otišla biciklima do napuštene prodavnice gde su se deca okupljala zbog rampe za bicikle. Brat je otišao, a Amber je ostala sama, što se ispostavilo kao fatalna greška. Jedan stariji stanovnik Arlingtona je svedočio da je video otmicu - primetio je tamni pik-ap kako staje i vozač grabi dete. Devojčica je vrištala i otimala se, ali nažalost nije uspela da se spasi.

Policija je brzo reagovala i započela obimnu potragu, u kojoj su učestvovala čak 60 policajaca, a FBI je takođe bio uključen. Nažalost, pet dana kasnije, prolaznik koji je šetao psa pronašao je telo devojčice Amber bačeno u jedan potok. Autopsijom je utvrđeno da je devojčica bila živa dva dana, da je bila pretučena, silovana i da joj je prerezan vrat.

Ovaj stravičan zločin šokirao je američku javnost i podstakao ih da nešto preduzmu u cilju zaštite dece koja su žrtve kriminalnih otmica. Tako je nastao sistem "Amber alert" koji nosi ime u čast ubijene devojčice iz Arlingtona. Ovaj sistem je već mnogo puta dokazao svoju efikasnost i spasao nebrojene živote širom sveta.

"Srbija je konačno dobila svoj "Amber alert" sistem pod nazivom "Pronađi me". Ovaj sistem ima za cilj da poveća šanse za pronalazak nestale dece i da potraga bude brza, uspešna i u njoj učestvuje što veći broj ljudi. Sistem je dobio ime po tragično preminuloj devojčici Amber Hagermen iz Arlingtona, Teksas. Amber je postala žrtva otmice i brutalnog zločina, koji je šokirao svet i podstakao stvaranje sistema "Amber alert". Ovaj sistem je već mnogo puta dokazao svoju efikasnost i spasao nebrojene živote širom sveta."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading