NIŠKI KANIBAL POČINIO UŽAS U ZATVORU: Zaklao cimera i mrtvom mu odgrizao uvo i jagodicu! Krvlju ispisao zidove ćelije...

Autor:

Hronika

21.10.2023

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom suđenja je utvrđeno da je Jovanović prvo onesvestio Šarića u njihovoj zajedničkoj ćeliji, koristeći jak udarac u glavu.

NIŠKI KANIBAL POČINIO UŽAS U ZATVORU: Zaklao cimera i mrtvom mu odgrizao uvo i jagodicu! Krvlju ispisao zidove ćelije...

Foto: Privatna arhiva

Pre tačno godinu dana, Marko Jovanović, poznat kao "Niški kanibal", je osuđen na 40 godina zatvora. Ova presuda usledila je nakon što je 21. decembra 2016. godine, u zatvoru Padinska Skela, okrutno ubio svog cimera Ramiza Šarića (34) i nakon toga odgrizao uvo i deo jagodice sa mrtvog tela. Apelacioni sud u Beogradu ga je prvobitno osudio na 15 godina zatvora za ovaj zločin, ali mu je izrečena maksimalna kazna od 40 godina zbog prethodnog ubistva u Nišu 2010. godine, kada je ubio svoju bivšu devojku Danijelu Jovanović (27) i njenog novog partnera Aleksandra Kitanovića (23).

Inače, Marko je uhapšen nakon dvostrukog ubistva i smešten u zatvor u Sremskoj Mitrovici. Kasnije je premešten u Padinsku školu, gde je delio ćeliju sa Ramizom. Tokom suđenja je utvrđeno da je Jovanović prvo onesvestio Šarića u njihovoj zajedničkoj ćeliji, koristeći jak udarac u glavu.

Krvlju ispisao zidove u ćeliji

- Šarić je izgubio kiseonik i pao u nesvest, a okrivljeni je tada uzeo brijač i desetak puta ga isekao po vratu. Dok se Šarić nalazio u agoniji, ali još uvek živ, najpre ga je ugrizao za desnu jagodicu. Kada je Ramiz preminuo, Jovanović mu je mrtvom odgrizao deo uha - piše, između ostalog, u presudi.

Čuvari su, navodno, zatekli Jovanovića sa krvavim ustima, a po zidovima ćelije bili su ispisani neki čudni znaci krvlju ubijenog. Da sve bude još bizarnije, Niški kanibal je kasnije došao na suđenje u majici sa đavolskim znakom - tri šestice, što je simbol satane!

"U sudnicu je došao čist i uredan, ali su svi bili zgroženi kada su na njegovoj majici ugledali tri šestice. Na pitanje sudije da se izjasni u vezi sa navodima iz optužnice, koja ga tereti za svirepo ubistvo, kratko je rekao: 'Ne želim o tome da govorim. Nije tu bila reč o nekakvom sukobu sa Ramizom, niti o zavisti, to je bio nesrećan slučaj", rekao je tada izvor iz suda.

Zaklao i bivšu devojku i njenog momka

Podsetimo, Jovanović je 31. oktobra 2010. zbog bolesne ljubomore lovačkim nožem zaklao svoju bivšu devojku Danijelu i njenog novog momka Aleksandra Kitanovića. Posle krvavog pira bio je u bekstvu četiri dana.

Nakon hapšenja, usledilo je suđenje za dvostruko ubistvo pa je osuđen na 40 godina robije, što je tada bila maksimalna kazna. Zato mu je kasnija presuda od 15 godina za ubistvo Šarića samo formalno uračunata u tu kaznu i Jovanović će, ako poživi, izaći na slobodu tek 2050.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Перагеније

22.10.2023 22:42

Мрак са интернета прво погађа празне главе и заплашене.