Dvostruki život omiljenog popa: TOVIO PILIĆE I SADIO MALINE, A U SLOBODNO VREME DILOVAO SKANK

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

06.03.2018

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o dvostrukom životu Milana Jordovića, sveštenika u čijem automobilu su nađena 52 paketića skanka, nakon nedelju dana podelila je javnost. Više je onih koji veruju da "njihov Jordo" to nikada samovoljno ne bi učinio, dok pojedini ipak sumnjaju.

RepublikaFoto: eparhija-zicka.rs
Određen mu pritvor: Milan Jordović (u sredini)

- Da vam kažem, ne bih imao lošu reč za njega, dobar je bio u svojoj parohiji. Nije se nikada bahatio iako je bio lepo situiran. Radio je nešto malina i tovio neke piliće. Kada pogledate, skromna porodica, dobra. Ali čuh od komšije da se raspitivao kod njega o nekim ženama, međutim, niko to nije uzimao za ozbiljno, jeste sveštenik, ali znate kakvi su muškarci, vole da prokomentarišu lepo žensko čeljade. Sada već, nakon svih ovih priča, ja ne znam šta je istina. Prosto ne mogu da verujem da je bio ženskaroš i diler, ne ide mi to uz njegovo ponašanje prema svojim parohijanima - kaže poznanik sveštenika Jordovića.

- Mene je ta vest pogodila, bože sačuvaj, kao da mi je neko iz porodice preminuo. Ako bih za nekog stavila ruku u vatru, to je bio naš šveštenik - kaže meštanka ivanjičkog sela Prilike, gde je Jordović službovao skoro čitavu deceniju.

Inače, Milana Jordovića u Prilikama i rodnoj Požegi svi znaju po dobru. Ističu da je govorio nekoliko jezika, bio načitan i školovan, fin prema ljudima i dobar prema deci. Nikada u kuću gde ima mališana nije ulazio bez slatkiša ili poklončića kojima bi ih obradovao.

RepublikaFoto: eparhija-zicka.rs
S one strane zakona: Sveštenik dilovao skank

Dugo nije imao dece, a sina je dobio dok je službovao u Prilikama. Priča se da je često organizovao i dobrotvorne akcije u kojima je pomagao bolesnima i siromašnima.

- Znam da je neko vreme bio u Americi. Tamo se valjda doškolovavao, tako je pričao. I sestru je, mislim, poveo sa sobom. Uvek je bio brižan, pažljiv, ma ko zna šta se tu desilo i otkud ta droga kod njega - kaže jedan Priličanin.

Podsećanja radi, pre sedam dana policija je uhapsila sveštenika Milana Jordovića i učitelja veronauke Zorana Marinkovića (43) sa čak 27 kilograma narkotika koji su vozili u automobilu. Jedan je bio u mantiji, drugi u ženskoj odeći. Tada su se policiji pravdali rečima da idu iz manastira Studenica i da ne znaju što bi ih zaustavljali, a u bunkeru automobila nosili su 52 paketa skanka.

Svešteniku i veroučitelju je određen pritvor do 30 dana, a pop se na saslušanju branio ćutanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading