PUSTILA GA NA USLOVNI OTPUST ZBOG VAUČERA ZA ODMOR NA ZLATIBORU! Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu

Autor:

Hronika

19.10.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki savet sudstva je danas održao sednicu i doneo odluku o ukidanju imuniteta D.Ž. odnosno odobrio njeno hapšenje.

PUSTILA GA NA USLOVNI OTPUST ZBOG VAUČERA ZA ODMOR NA ZLATIBORU! Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu

Foto: Shutterstock

Uhapšena žena

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA) i Sektorom unutrašnje kontrole MUP-a, danas je uhapšena D. Ž., koja obavlja funkciju predsednika Višeg suda u Nišu. Razlog za hapšenje je zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je D. Ž. u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj kako bi, na osnovu prethodnog dogovora i obećanja sa osuđenim R.M., donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za uslovni otpust osuđenog R.M. U zamenu za ovu radnju, ona je primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru, kojeg je kasnije iskoristila sa svojom porodicom, čime je ostvarila imovinsku korist.

Vaučer za boravak u hotelu bio plaćen je plaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik B.M., sin osuđenog R.M. Sumnja se da je D. Ž. iskoristila svoj službeni položaj da bi stekla korist od toga.

Takođe, osumnjičena je zloupotrebila svoj položaj tako što je zadužila predmet koji je prvobitno bio dodeljen drugom sudiji, prenoseći ga na trećeg sudiju tog suda, koji nije bio nadležan za ovakve vrste predmeta. Sve ovo je učinjeno kako bi se ubrzao postupak i donela pozitivna odluka o uslovnom otpustu.

Visoki savet sudstva je danas održao sastanak i doneo odluku da se ukine imunitet D. Ž., omogućavajući tako njeno hapšenje.

Osumnjičena D. Ž. će biti sprovedena u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, gde će biti saslušana u zakonom predviđenom roku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading