OPREZ! Bande džeparoša haraju u podzemnom kod "Ušća"

Autor:

Hronika

05.03.2018

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od petnaestak lopova već duže vreme zadaje glavobolje građanima koji prolaze podzemnim prolazom kod tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu. Žrtve su im uglavnom žene koje se vraćaju iz šopinga ili presedaju na neku od linija gradskog prevoza u blizini Centra "Sava", a napadaju u čoporima!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
NAPADAJU U ČOPORIMA: Građane terorišu grupe od 15 lopova

- Najviše ordiniraju na stepenicama podzemnog prolaza. Napadaju brzo i nemilosrdno. Sekund nepažnje je dovoljan da žrtve ostanu bez novčanika ili mobilnog telefona. Operišu u velikim grupama, ne dvojica-trojica, nego po njih sedam, osam krene uz stepenice, a isto toliko niz stepenice. Gurkaju se, prave gužvu i dok jedan od njih skreće pažnju svađom ili vikom, drugi "operišu". Jednoj Ruskinji su ukrali čak 4.000 evra - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

- Policija dolazi, hapsi ih i onda ih nema po nekoliko dana, ali se brzo vrate. Problem je što oni prepoznaju policajce i kada ih vide, beže i bacaju novčanike - kaže naš sagovornik.

Kako savetuju u policiji, najbolji način zaštite je da torbu držite ispred sebe, da ne pričate mobilnim telefonom dok silazite niz stepenice i da ruku držite na rajsferšlusu, koji je zakopčan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading