POKUŠALI DA PROŠVERCUJU 400 GRAMA ZLATA: Na Gradini "pao" bračni par koji nije prijavio dragocenosti carinicima!

Autor:

Hronika

27.09.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinski službenici su u toku jučerašnjeg dana, u saradnji sa policijom, sprečili bračni par u pokušaju krijumčarenja preko 400 grama teškog zlatnog nakita u njihovom ličnom prtljagu na graničnom prelazu Gradina. Incident je otkriven kada je kombi "VW Transporter" s bračnim parom stranih državljana, koji je putovao iz Bugarske prema Nemačkoj, stigao na red za standardnu kontrolu pri ulasku u Srbiju. Carinski službenici su pitali vozača i njegovu suprugu da li imaju nešto što treba prijaviti za carinsku kontrolu, na što su oni odgovorili da nose samo svoj lični prtljag. Međutim, carinici su sumnjali u njihove tvrdnje i odlučili su detaljno pregledati vozilo. Tada su u tašni vozačeve supruge pronašli vrećicu punu zlatnog nakita koji putnici nisu prijavili. U pitanju je bilo 10 zlatnih narukvica, 3 zlatna lanca, 1 ogrlica, 3 prstena i 3 para minđuša, ukupne težine 418 grama. Pošto vrednost neprijavljenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, vozilo je zadržano do okončanja postupka. Carina je u svom saopštenju naglasila da svi putnici, bez obzira na to da li ulaze u Srbiju ili samo prolaze kroz nju, imaju obavezu da pri prijelazu granice prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom kako bi se izbjegao rizik da im te dragocenosti budu privremeno ili trajno oduzete.

POKUŠALI DA PROŠVERCUJU 400 GRAMA ZLATA: Na Gradini "pao" bračni par koji nije prijavio dragocenosti carinicima!

Foto: UPRAVA CARINA

Carinici su tokom jučerašnjeg dana na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj bračnog para da u ličnom prtljagu prokrijumčare preko 400 grama težak zlatni nakit.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u Srbiju pristigao kombi "VW Transporter", kojim je bračni par stranih državljana putovao iz Bugarske ka Nemačkoj.

Foto: UPRAVA CARINA

 

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač i njegova supruga su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo i tada su u tašni vozačeve supruge pronašli vrećicu punu zlatnog nakita koji putnici nisu prijavili.

Reč je o 10 zlatnih narukvica, 3 zlatna lanca, 1 ogrlicu, 3 prstena i 3 para minđuša, ukupne težine 418 grama.

Foto: UPRAVA CARINA

 

Kako vrednost neprijavljenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, pa je i ono zadržano do okončanja postupka.

Carina u svom saopštenju podseća da su putnici, bez obzira da li dolaze u Srbiju ili kroz nju samo prolaze, u obavezi da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, čime sprečavaju rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading