Ispovest Nišlije pod čiji ford je sankama podleteo dečak (7): MALI JOVICA MI JE UMRO NA RUKAMA

Autor: Dragan ILIĆ

Hronika

03.03.2018

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prislonio sam dečaka na grudi, davao sam mu veštačko disanje, masirao srce, ali nisam uspeo da ga spasem. Umro mi je na rukama. Ovim rečima započeo je ispovest za Srpski telegraf Ivica Đokić (39) iz niškog naselja Nikola Tesla pod čiji automobil je, dok se sankao, podleteo Jovica Simić (7) i nastradao na licu mesta. Đokić je i dalje u šoku i pod lekovima.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Potresna ispovest Ivice Đokića koji je naleteo na dečaka

Vozio sporo

- Užasno se osećam. Rekao sam tužiocu da može da me okrivi i osudi koliko hoće, ali ja užasan prizor nikad neću moći da zaboravim i oprostim sebi što se dogodila ova tragedija. Da sam imao makar jedan signal, skrenuo bih kolima u neku avliju, iako je sa mnom bila moja ćerkica (14). Dogodilo se iznenada, u deliću sekunde, kao da me je grom pogodio - priča potreseni vozač ford mondea.

Đokić: Mogu i da me osude na koliko hoće, ali ja sebi nikad neću moći da oprostim što se dogodila tragedija

Đokić je ispričao da je kobnog dana uzbrdicom vozio 10 kilometara na sat jer je bilo leda na putu.

- Na ulici su bila parkirana vozila, a ja sam išao sporo. Iznenada je iz bočnog sokaka izleteo dečak na sankama. Nije se ni video od okolnih kuća i ograde. Dao sam gas da ga izbegnem prednjim delom. Kola su proklizala, a mališan je bukvalno uleteo pod levi točak - priseća se potreseni Đokić.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Ulica gde je nesrećno dete stradalo, danas je prohodna, ali nije bila očišćena u trenutku nesreće

Odmah je istrčao da pomogne dečaku, a očevici su doneli gredu kako bi podigli automobil i izvukli dete.

- Kad sam ga izvukao ispod motora nije bio krvav, imao je samo podliv na levoj strani lica. Činilo mi se da je davao znake života, pa sam ga položio na sneg i pokušao da ga spasem. Pomagali su i drugi ljudi. Bio sam izgubljen, unezveren, preplašen... Podigao sam dečaka i držao ga uz sebe. Čini mi se da mi je u tom trenutku umro na rukama. Kad je stigla Hitna pomoć, lekar je mogao samo da konstatuje smrt - kroz suze priča neutešni vozač.

Crne misli

Potreseni Ivica Đokić iz glave ne može da izbaci jeziv prizor, a pred očima mu je non-stop slika nastradalog Jovice.

- Celu noć nisam spavao. Radio sam u svojoj radionici kako bih pokušao da odagnam crne misli - priča vidno uznemiren Đokić.
Vozač je saslušan u policiji i u tužilaštvu, a alko-testiranjem je utvrđeno da u trenutku nesreće nije imao alkohola u krvi.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Cveće i sveće za malog Jovicu

Drugarica malog Jovice kod lekara

Jovica Savić je bez znanja roditelja uzeo sanke i pozvao drugaricu iz komšiluka da se spuste niz nizbrdicu. Devojčica je imala sreće, pa je pala čim je sela na sanke, dok je njen drug završio pod autom.
- Moje dete je još uvek u šoku. Preplašena je, konfuzna, ni sama ne zna da opiše šta se dogodilo. Iznela mi je tri verzije događaja. Ni u školu nije išla. Vodili smo je kod lekara i sada je pod terapijom - kaže otac devojčice koja je čudom preživela.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Kobna raskrsnica u Nišu

Putari nisu očistili sneg

Komšije nastradalog Jovice posle nesreće su okrivili putare za tragediju koja je zadesila porodicu Savić.
- Ulicom nijednom nije prošla grtalica da očisti sneg niti je bačena so da se otopi led. Dan posle tragedije glavni put i sokak iz koga je dečak izleteo na sankama potpuno su očišćeni. Da je to urađeno prethodnog dana, ne bi bilo ni sankanja ni stradanja. Reakcija putara je zakasnela - kaže komšija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading