Ko su ustvari Pink Panteri i kako je za njih saznao ceo svet?!

Autor: Republika

Hronika

02.03.2018

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Priča o 'Pink Panterima' je svakako mit, a vrhunski pljačkaši koje nazivaju 'Pink Panterima', zaista postoje, i ono što ih karakteriše je da su sa prostora bivše Jugoslavije, da su vrlo efektne njihove pljačke, karakteriše ih i neki nivo duhovitosti, i naravno taj profesionalizam", navodi Dušan Vojvodić, autor filma o toj bandi.

RepublikaFoto: pixabay.com


U Londonu je bila i najveća pljačka kada su panteri probušili debeo betonski zid trezora u haton Gardenu, odakle su kasnije odneli dragulje i novac u vrednosti od 201 miliona funti. U Tokiju su iz jedne juvelirnice odneli dragulje vredne 32 miliona evra, da bi dve godine kasnije iz zlatare u blizini odneli još 2 i po miliona evra. Spektakularna pljačka u Dubaiju, kada su kolima uleteli u zlataru, bila je vredna 11 miliona dolara. U Parizu su krajem prošle godine opljačkali hotel Ric, ali su neki od pljačkaša uhapšeni na delu, a novac je pronađen. 

Upravo zbog hapšenja i načina na koji je izvedena pljačka u Parizu, sekirama, mediji su izrazili sumnje da se radi o 'Pink Panterima'. 

Poznato je da oni sve planiraju do detalja, a u pljačke uglavnom idu brzim automobilima. Interesantno je da je kaznena politika mnogo stroža kada su pljačkaši pripadnici neke bande. 

Zatvorske kazne su tada duplo duže, pa neki od upućenih i u tome vide zašto se sve pljačke pripisuju grupi 'Pink Panter'. 

- Kada neko od njih dobije posao, pod znacima navoda jer je njihov posao pljačka, on organizuje grupu tako što pozove one za koje zna da su vrhunski, naravno obezbedi dobar honorar za taj posao, tako se sklopi grupa koja uradi određenu pljačku, i oni se posle toga raziđu svako na svoju stranu - dodaje Vojvodić. 

Brza kola, lepe žene koje odvlače pažnju žrtvama, bezobrazluk sa šarmom, samo su neke od stvari koje su od ovih pljačkaša stvorile mit o međunarodnoj bandi "Pink Panter".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading