SRCE DA PREPUKNE: Dečak (7) sankama podleteo pod auto!

Autor: D.ILIĆ

Hronika

02.03.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmogodišnji Jovica Savić iz niškog naselja Nikola Tesla poginuo je juče oko 12.15, kada je sankama podleteo pod auto!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Preminuo na licu mesta

Tragedija se dogodila na izlazu prilaznog puta na lokalni put za selo Radikina Bara i Nišku banju. Mališan koji je bio đak prvak OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj banji na saonicama je krenuo nizbrdo od roditeljske kuće ka lokalnom putu i na poluraskrsnici bukvalno uleteo pod levi točak automobila marke ford mondeo kojim je upravljao 39-godišnji Igor Đ., komšija iz naselja.

- Jovicu je deda Novica doveo iz škole oko podneva. Plašio se da zbog klizavog puta na njega ne naleti neko vozilo, pa je otišao po njega. Doveo ga je kući živog i zdravog - ispričao je Nebojša Grozdanović, ujak Jovičinog oca Dalibora.

Da tragedija bude veća, roditelji su se i plašili ovakve tragedije, da dečak sankama ne izleti sa prilaznog puta strminom na glavni, pa su dečaku sakrili sanke.

- Jovica ih je pronašao i izašao je na ulicu gde ga je čekala devojčica iz komšiluka sa saonicama. Počeli su da se spuštaju sankama niz ulicu. Devojčica je imala sreću da na nizbrdici padne sa saonica, koje su produžile i prve uletele ispod forda, pa ih je smrskao. Dečak je pak svojim saonicama uleteo ispred levog točka automobila. Saonice su ostale čitave, ali je on zadobio smrtonosne povrede kojima je na licu mesta podlegao - ispričao je Grozdanović.

Rođak: Roditelji su dečaku sakrili sanke, ali ih je on pronašao i otišao da se sanka sa drugaricom

Komšija ispred čijeg doma se desila nesreća prvi je stigao i pokušao da pomogne dečaku. Juče se zbunjeno izvinio novinarima i vidno potresen povukao se u kuću. I druge komšije jedva su mogle da govore od šoka.

- Bilo je strašno! Jovica je ležao kraj automobila u lokvi krvi. Bilo je jezivo! Ne mogu da pričam više - rekao je M. S.

Put neočišćen

Tragedija je uznemirila meštane naselja i više njih je glasno komentarisalo da do nesreće možda ne bi došlo da je put očišćen od snega. Prema njihovom kazivanju, kamion sa raonikom nije prošao nijednom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading