LJILJANI LJUBAVNIK PRESUDIO GOLIM RUKAMA! Žena mučki ubijena zbog NOVCA: Monstrumima propao jezivi plan - EVO kako su planirali da ZAVARAJU TRAG

Autor:

Hronika

03.09.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija je, prilikom izricanja presude, istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

LJILJANI LJUBAVNIK PRESUDIO GOLIM RUKAMA! Žena mučki ubijena zbog NOVCA: Monstrumima propao jezivi plan - EVO kako su planirali da ZAVARAJU TRAG

Foto: ST/Vladimir Lukić, Facebook/Ljiljana Simic

Tragični događaj desio se u selu Mokrine kod Herceg Novog, kada je kanadska državljanka poreklom iz Srbije Ljiljana Simić ubijena je 3. septembra 2020. godine.

Njen nestanak tri dana kasnije prijavila je njena prijateljica koja je trebalo da je vozi na aerodrom u Dubrovniku, kako bi se ukrcala na let za Kanadu.

Ljiljana Simić je postala žrtva ubistva zbog koristoljublja. Sudski postupak je doveo do osude Zorana Marića na 40 godina zatvora za teško ubistvo, dok je Radomir Delić oslobođen optužbi za učešće u ubistvu, ali je i dalje suočen sa optužbama za pomaganje, piše Informer.

Sudija je, prilikom izricanja presude, istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

- Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio poverenje Ljiljane Simić sa kojom je bio u emotivnoj vezi - naglasio je sudija.

Njen nestanak i stravična smrt, kao i motiv zločina zbog koristoljublja, čine ovu priču još tragičnijom.

Ljiljanino beživotno telo otkriveno je u selu Mokrine. Na kamenju je pronađeno telo ženske osobe u ležećem položaju i videlo se da je reč o zločinu.

Marić je, kako je dokazano tokom suđenja, namamio Simićevu da će da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vreme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Simićeve. Posle toga su se odvezli iz Kotora, gde je Ljiljana imala stan i boravila po šest meseci godišnje u njemu,  u pravcu Herceg Novog, gde se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrine i zaustavio vozilo.

Posle toga, prema navodima optužnice, obojica su se uputila prema pešačkom prelazu preko obližnje livade, gde je Marić dao uputstva Deliću da ostane na tom mestu i da pazi da neko ne naiđe. Marić je počeo da se raspravlja sa Ljiljanom, govoreći joj da je ku*va i d*olja, oborio je na zemlju, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim je obema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca usled čega je nastupila smrt.

Delić je prvi kome su stavljene lisice na ruke u ovom slučaju, a istražitelji su do njega došli posle analize finansijskih transakcija kartice Ljiljane Simić.

Pregledom računa Ljiljane Simić, utvrđeno je da je poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je u zadnjem mesecu kupovano i više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

Upotreba video-kamera i izveštaja Viza centra za proveru transakcija igrala je ključnu ulogu u identifikaciji i hapšenju Radomira Delića. Njegovo priznanje krivice pred tužiocem dodatno otežava njegov položaj.

Činjenica da je Ljiljana Simić provodila deo godine u Crnoj Gori i da je ugovorila prodaju svog stana tamo ukazuje na to da je imala dublje veze sa tom zemljom. Ovaj tragični događaj je posebno potresan, budući da je Ljiljana bila kanadska državljanka i da je izgubila život na takav surov način.

Hapšenje Dragana Todića zbog sumnje da je pomagao optuženima pokazuje kako je kompleksan bio plan za prikrivanje ovog zločina. 

Dragan Todić iz Herceg Novog uhapšen je zbog sumnje da je pomagao Zoranu Mariću i Radomiru Deliću, tako što se oblačio u žensku garderobu i namerno šetao ispred kamera, kako bi se stekao utisak da je Ljiljana Simić još živa.

Saučesnik se oblačio kao žena

Sumnja se da je Todić zajedno sa Marićem ulazio u stan Ljiljane Simić sa sve šeširom na glavi i ogrnutom plavom maramom. Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je reč o ženi, ali pažljivijim pregledom videlo se na pojedinim kadrovima da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Crni

05.09.2023 23:13

Po 40 godina za sve ucesnike !