HOROR U VRŠCU! Mladić tokom pucnjave teško ranjen u GLAVU!

Autor:

Hronika

22.08.2023

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucnjava se dogodila sinoć, dok je mladić prevezen u Beograd.

HOROR U VRŠCU! Mladić tokom pucnjave  teško ranjen u GLAVU!

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Jedan mladić ranjen je u glavu kada je u njega iz pištolja pucao drugi mladić u Vršcu.

Kako nezvanično saznaje Informer, pucnjava se dogodila sinoć, a teško povređeni mladić prevezen je u Beograd. 

Da pojasnimo, mladić iz Vršca počinio je krivično delo pokušaj ubistva.

Pokušaj ubistva čini osoba koja započne a ne dovrši lišenje života druge osobe. Krivična prijava se podnosi okružnom javnom tužilaštvu.

Prvostepenom presudom optuženi, kome se optužnicom ovlašćenog tužioca stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ubistva u pokušaju, oglašava se krivim zbog krivičnog dela teške telesne povrede. Za ovo jrivično delo nije potreban direktan umišljaj jer se traži namera za lišenje života uz preduzimanje takvih radnji koje su podobne za to. Takav stav prvostepenog suda nije ispravan. Pokušaj postoji u slučaju kada se sa umišljajem započne izvršenje krivičnog dela. Prema tome, kod pokušaja načelno posmatrano, zakon ne pravi razliku između direktnog i eventualnog umišljaja, tako da umišljaj kod pokušaja može biti ne samo direktan već i eventualni. Krivično delo ubistva može biti izvršeno ne samo sa direktnim već i eventualnim umišljajem, pa prema tome i pokušaj ovog krivičnog dela može biti izvršen ne samo sa direktnim već i eventualnim umišljajem. Još manje je ispravan stav da se kod pokušaja krivičnog dela ubistva "traži namera za lišavanje života". Namera nije elemenat krivičnog dela ubistva, pa nije potrebna ni za pokušaj ovog dela. dovoljan je umišljaj, bilodirektni ili eventualni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading