PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST: Oglasio se gradonačelnik Gradačca!

Autor:

Hronika

11.08.2023

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je kazao Dervišagić, trodnevna žalost počinje sutra, a njegovu odluku je podržalo i Gradsko veće Gradačca u proširenom sastavu.

PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST: Oglasio se gradonačelnik Gradačca!

Foto: Pixabay, Printscreen/www.youtube.com/radiogradacac3147

Na predlog gradonačelnika Gradačca Edisa Dervišagića na području tog grada proglašena je trodnevna žalost.

Trodnevna žalost je proglašena zbog svirepog čina koji je danas potresao cijelu BiH, ali i regionalnu javnost, kada je 35-godišnji Nermin Sulejmanović ubio tri osobe, nakon čega je isto toliko ih ranio te u konačnici izvršio samoubistvo.

Kako je kazao Dervišagić, trodnevna žalost počinje sutra, a njegovu odluku je podržalo i Gradsko veće Gradačca u proširenom sastavu.

Podsetimo, Sulejmanović je danas prvenstveno usmrtio svoju nevenčanu suprugu, a zatim i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Ministar za ljudska prava i izbeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić zatražit će hitnu sednicu Veća ministara kako bi se razmatrao prijedlog o proglašenju dana žalosti i u celoj BiH zbog višestrukog ubistva u Gradačcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
nino

13.08.2023 12:30

lako proglasiti bilo šta teško je popraviti ovaj urušeni sistem u državi