Međunarodni PREVARANT iz Beograda ZAVEO ZAGREPČANINA, pa ga POKRAO!

Autor:

Hronika

19.02.2018

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Drakula sebe opisuje kao turističkog menadžera, muzičara, novinara i osobu s kojim svi žele da se druže, međutim, on je jedan najobičniji prevarant, koji je jednoj od žrtava pokrao najvrednije stvari iz kuće.

RepublikaFoto: printscreen/ facebook
Srđan Drakula

Naime, Srđan Drakula (34), internacionalni prevarant rođen u Gospiću s prebivalištem u Beogradu i boravištima od Zagreba do Rijeke, odlučio je da se uloguje na internet portal za komunikaciju nadimkom Ju Boj i počne svoj kleptomanski plan.

U moru ponuda za komunikaciju, Yu Boy odabrao je Notorious_Zg, iza kojeg se krio markantni Goran M. Razgovor njih dvojice ubrzo je dobio drugu dimenziju - od samog početka Drakula alias Yu Boy s njim nije bio iskren.

Naime, predstavio mu se kao Aleksandar Aco Đurković, a nakon druženja uživo, čak ga je i pokrao.

Iz kutijice s nakitom uzeo mu je uspomene sentimentalne vrednosti - zlatnu narukvicu od tri vrste zlata, zlatni lančić s priveskom u obliku krsta, pleteni zlatni lančić,  dva sata marki Raimond Weil i Tissot. Šteta? Oko 1.600 evra za pokradenog mladića šteta je znatno veća jer uspomene, kao ni izigrano gostoprimstvo, nemaju cenu, prenosi jutarnji.hr.

"A rekao je da se zove Aco"

- Rekao mi je da se zove Aco, da je iz Srbije i da je na privremenom radu u Hrvatskoj. Tvrdio mi je da je u Zagrebu unajmio stan s kolegom i da rade na dvije lokacije, u Zagrebu i Rijeci. Zamolio me 14. februara 2013. da ga primim na nekoliko dana jer je njegovom kolegi u posetu došla žena. Nisam imao razloga da sumnjam da je lopov. Nakon dva dana, rekao mi je da ide na svadbu u Beograd i da će se vratiti, ali nije. Nekoliko dana kasnije, video sam da mi fale satovi iz regala, a onda sam video da nema ni zlata. Preko interneta sam ga zamolio da mi vrati moje stvari i rekao mu da u stanu postoje brojni dokazi, pa i njegova jakna, da je bio kod mene. Znam da je glupo, ali tvrdio je da je po zanimanju pravnik i da radi za britansku službu. Nije mi se činio kao osoba kojoj manjka novca jer je bio pun nakita, prstenja, ogrlica. Smatrao sam to preteranim kićenjem. Pretvarao se da je ležerna osoba, a ne kleptoman - objašnjavao je s vidno uznemiren policiji Goran M. svoje loše iskustvo s Drakulom.

Iako je Drakulu u bezbroj poruka molio samo da mu vrati uspomene, on ga je zavlačio i pritom preklinjao da ga ne prijavi policiji, a u jednoj od poruka poslanih 20. februara 2013. posrnuli Ju Boj se priznao je Goranu M:

"Nisam taj nakit i satove uzeo od tebe da bih to prodao, nego da nosim to na sebi. Nazvaću te i donetću ti nazad. Oprosti ako možeš, ako ne jbg. Ti si divan, a ja imam problem sa sobom. Kad vidim nešto na nekom, prosto to poželim da nosim. Stvarno, jače je od mene. Video si koliko volim đinđure. A ubio bih se, jer sam to tebi napravio koji si mi se dopao za nešto ozbiljno. Nisam te pitao ništa jer sam idiot. To je neki vid kleptomanije" .

Na sudu u Zagrebu zbog krađe zlata i satova između 14. i 16. februara 2013. godine, Drakuli traje suđenje na kojem je glasno odbacio optužbe, rekavši: Nisam kriv! Hoće li izneti obranu do kraja suđenja ili će se braniti ćutanjem pokazaće vreme.

"Volim kad me ogovaraju"

- Mene ljudi obožavaju. Odmah žele da se druže. Dešava se da su neki od njih OK, ali uglavnom moram biti drzak i odbiti ih iz života onako brzinski. Onda često čujem razne priče o sebi, što mi je potpuno hit. Obožavam kad me ogovaraju - objasnio je  Drakula svoju tadašnju popularnost.

Sam Drakula, pak, sebe opisuje kao visokoobrazovanu osobu, turističkog menadžera sa završenim masterom studija turizma te novinarom s ugovorima o delu u Estoniji, Finskoj, Latviji, Rusiji.

Zadnja njegova radna aktivnost na slobodi bila je na Krfu, grčkom otoku, gde je za 600 evra mesečno radio u hotelu Resort Pink Palace. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.