OTKRIVENA PRAVA ISTINA O TEŠKOJ NESREĆI U DOLJEVCU: Pomoćnik direktora za naplatu putarine objasnio ZAŠTO na kameri nedostaju dva minuta snimka

Autor:

Hronika

20.06.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napominje da tog dana fali 10 sati zapisa, a ne samo dva minuta.

OTKRIVENA PRAVA ISTINA O TEŠKOJ NESREĆI U DOLJEVCU: Pomoćnik direktora za naplatu putarine objasnio ZAŠTO na kameri nedostaju dva minuta snimka

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Pomoćnik direktora za naplatu putarine JP Puteva Srbije, Darko Savić, gostovao je u emisiji Marker na Insider TV.

On je tom prilikom govorio o saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi u Doljevcu koja se dogodila 31. januara 2019. godine. Poginula je Stanika Gligorijević (52), dok su četiri osobe lakše i teže povređene.

Godinama unazad se tvrdi da na snimcima jedne od četiri kamera sa naplatne rampe fale dva minuta, a Savić tvrdi da je to izmišljena afera i da video-zapisi nisu menjani, odnosno montirani.

Na panoramskoj kameri koja je snimila udes, tog dana fali ukupno deset sati snimka, a ne samo dva minuta, jer se ona uključuje samo kada registruje pokret - kaže on i dodaje da "ta kamera nije relevantna jer nije predviđena da snima ono što se dešava ispod nastrešnice, niti može da snimi marku vozila ili registarske tablice.

Situacija je bila takva, objašnjava Savić, da je kamera duže vreme bila neaktivna jer nije bilo nijednog vozila, a onda je škoda, u kojoj su se nalazili bivši direktor Koridora Srbije Zoran Babić i njegov vozač, u deliću sekunde prošla velikom brzinom.

- To vozilo je u 8.18 časova prošlo naplatnu rampu kod Niša, a u 8.26, kada je nažalost i došlo do udesa, bilo na rampi kod Doljevca - nastavlja on.

Po njegovim rečima, ta deonica između rampe kod Niša i one kod Doljevca iznosi 22,7km, a vozilo ju je prošlo za osam minuta, što znači da je brzina iznosila oko 170km/h.

- Stručnjaci znaju da ta kamera nije mogla da zabeleži vozilo koje se kretalo tako velikom brzinom - zaključio je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Lu

20.06.2023 22:10

Dakle, povraca mi se!