TELEFON NIJE DOKAZ PROTIV ZORANA: Zoranovi advokati planiraju da obore optužnicu

Autor: Novosti, Republika

Hronika

17.02.2018

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštačenje dve bazne stanice mobilne telefonije, koje pokrivaju nasip u borčanskom naselju Crvenka, navodno je jedan od ključnih dokaza protiv Zorana Marjanovića, optuženog da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu. Njegovi advokati, međutim, ubeđeni su da mora da se uradi superveštačenje i to na istom mestu i u isto vreme kada se zločin i dogodio.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Prema nezvaničnim saznanjima, u veštačenju mobilnog telefona koji je koristio Zoran Marjanović navodi se da je njegov aparat pet minuta "mirovao ili je bio isključen".

To, praktično, može da znači i da u tom trenutku nijedna od dve bazne stanica nije registrovala komunikaciju, ali jeste signal koji ga smešta na nasip.

- Jedna bazna stanica je u Zemunu, a druga u Borči, i obe pokrivaju taj prostor od jedne rampe do druge, između kojih je Jelena trčala i gde se dogodilo ubistvo - izjavio je jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Stefan Jokić.

- Samim tim, teško se može dokazati gde je tačno bio Zoran, a gde Jelena - rekao je on. 

Odnosno, oboje su bili na tom prostoru od kilometar i 800 metara.

Reč je, kako je navedeno u spisima, o rampi jedan, na kraju naselja Crvenka i rampi broj dva na početku naselja, odnosno kod deponije.

Rastojanje između njih je skoro dva kilometra. Signale mobilnih telefona Zorana i njegove supruge "hvatala" je čas jedna, čas druga bazna stanica.

- U tom veštačenju je dato mišljenje jednog stručnjaka i to na skoro 400 stranica - ističe Jokić. - Kao pravni tim, konsultovali smo još nekoliko stručnjaka i gotovo u potpunosti pobili ono što se o baznim stanicama navodi u tužilačkim spisima -  ističe Jokić.

Ipak, ono što je navodno nepobitno utvrđeno, jer i kad je telefon ugašen on emituje svojevrstan signal, niko od njih nije bio na nasipu u vreme kada se zločin dogodio, a to je u periodu od 16.49 do 17.30. I ovo, međutim, ne mora ništa da znači, jer su aparate mogli da ostave na drugom mestu.

Niko od njih, zasad, nije osumnjičen ni za jedno krivično delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mirjana

17.02.2018 16:42

taman da su ga snimile kamere kako ubija, nista ne bi bilo dokaz. e pa ljudi moji ................................