PRIZNAO DA JE NA PROTESTU NOSIO LUTKU KOJA JE SIMBOL VEŠANJA VUČIĆA: Pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predstavnik najviših državnih organa Srbije!

Autor:

Hronika

07.06.2023

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Okrivljeni je u skladu sa sporazumom, svesno i dobrovoljno priznao šta je uradio na protestu "Srbija protiv nasilja“ 3. juna 2023. godine.

PRIZNAO DA JE NA PROTESTU NOSIO LUTKU KOJA JE SIMBOL VEŠANJA VUČIĆA: Pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predstavnik najviših državnih organa Srbije!

Foto: Republika.rs, YouTube/Printscreen

Boško Savković

Više javno tužilaštvo u Beogradu i okrivljeni Boško Savković (61) zaključili su danas sporazum o priznanju krivičnog dela Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, u skladu sa kojim je okrivljenom izrečena uslovna osuda, a on je pušten na slobodu.

Naime, sporazum je, nakon održanog ročišta, presudom potvrdio Viši sud u Beogradu i Bošku S. izrekao uslovnu osudu na kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izršiti ukoliko on ne ponovi krivično u roku od dve godine.

Stranke su se sporazumno odrekle prava na žalbu protiv ove presude, a okrivljenom je odmah ukinut pritvor.

Okrivljeni je u skladu sa ovim sporazumom, svesno i dobrovoljno priznao da je na protestu „Srbija protiv nasilja“ 3. juna 2023. godine u Beogradu pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predstavnik najviših državnih organapredsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (32)

Loading
Jana

07.06.2023 15:10

Ovo je primer sta se desava sa svima koji na neki nacin bilo kome,a kamoli predsedniku drzave prete i pozivaju na linc.

Milovan

07.06.2023 15:14

I dalje je taj odvratni prizor najjači utisak sa njihovih protesta. Nekako simbol onog što opozicija i želi. A suprotno "protestu protiv nasilja".

Milovan

07.06.2023 15:16

Da li danas ovaj čovek,gradjanin Srbije,i opozicija koja nije osudila ovaj gnusni postupak,osećaju sramotu? Da li će , ubuduće,biti fer i bez pretnji po život i sigurnost predsednika,na njihovim protestima?