KAZNA ZA MALOLETNIKE KOJI SU IZMAKLI STOLICU PROFESORKI U TRSTENIKU: Nisu se pojavili na čitanju presude!

Autor:

Hronika

07.06.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Izricanje sankcija u slučaju koji se protiv dva učenika iz Trstenika vodio pred Višim sudom u Kruševcu zakazano je za 26.jun.

KAZNA ZA MALOLETNIKE KOJI SU IZMAKLI STOLICU PROFESORKI U TRSTENIKU: Nisu se pojavili na čitanju presude!

Foto: twitter.com/ZoranIl77273998

Nastavnicu maltretiraju đaci u školi u Trsteniku

Kako nezvanično saznajemo, učenik N.Ž.(19), koji je izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović i I.K.(16), koji je snimao ceo događaj ineposredno posle njega se ispisao iz te trsteničke škole, nisu se pojavili na izricanju presude ranije ove nedelje. 

Protiv N.Ž. i I.K. vodio se tzv. pripremni postupak po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica. N.Ž. se teretio za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu, kao i za krivično delo šumska krađa u produženom trajanju.

Više javno tužilaštvo ranije je zatražilo i izricanje krivičnih sankcija protiv I.K. za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu.

Protiv trećeg učesnika događaja – M.M (18), postupak je završen. Kako su "Novosti“ objavile, njemu je pred Osnovnim sudom u Trsteniku izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva. I okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo odrekli su se prava na žalbu, tako da je sudska odluka postala odmah i pravosnažna.

- Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao - posvedočila je za “Novosti” Marija Stevanović.

 - Tu je bio i treći učenik... Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem.

Sela sam na stolicu, uspela sam nekako da upišem čas.

Sin profesorke, koji je imao nastavu u drugoj učionici, dobio je taj snimak. Iste večeri profesorka se javila hitnoj pomoći. Lekari su alarmirali policiju.

Učenici N.Ž. i M.M. su u ponovljenom vaspitno - disciplinskom postupku u školi kažnjeni su ukorom Nastavničkog veća i jedinicom iz vladanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Maloletnik

07.06.2023 17:38

Kako maloletnici ako ima 19 godina?to neki novi Zakon?