RODITELJI UBIJENIH MLADIĆA I DEVOJAKA SVEDOČE O MASAKRU KOD MLADENOVCA: Uroš Blažić na veštačenju u zatvorskoj bolnici!

Autor:

Hronika

07.06.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac jednog od mladića koji su ubijeni svedočio je 5. juna, a juče je iskaze dalo još troje roditelja mladića i devojaka ubijenih u masakru kod Mladenovca.

RODITELJI UBIJENIH MLADIĆA I DEVOJAKA SVEDOČE O MASAKRU KOD MLADENOVCA: Uroš Blažić na veštačenju u zatvorskoj bolnici!

Foto: ST/Nemanja Pančić, MUP

Uroš Blažić

Ispitivanje svedoka u slučaju masovnog ubistva u selima Malo Orašje i Dubona, za koje je osumnjičen Uroš Blažić (21), trebalo bi da se privede kraju saslušanjem roditelja ubijenih mladih.

Otac jednog od mladića koji su ubijeni svedočio je 5. juna, a juče je iskaze dalo još troje roditelja ubijenih, što znači da je preostalo da iskaze daju roditelji još četvoro roditelja nastradalih, jer se Blažić sumnjiči da je ubio osam osoba.

U petak, 2. juna, troje ljudi na koje je Blažić navodno pucao, ali ih nije povredio, dobili su status oštećenih, piše Telegraf.

Saslušanje svedoka počelo je 25. maja, a sami svedoci podeljeni su u četiri grupe - očevici masovnog ubistva, povređeni koji će da svedoče čim za to budu zdravstveno sposobni, porodice ubijenih, ali i svi oni koji imaju bilo kakva saznanja o zločinu i ponašanju Uroša Blažića neposredno pre masovnog ubistva. U ovom slučaju ima više od 50 svedoka.

Podsetimo, Blažiću je pritvor produžen za još 30 dana, a on se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde se veštači njegovo psihičko stanje, kako bi se otkrilo da li je u trenutku napada bio uračunljiv. On je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivično delo, rekao da je pucao na ljude koje ne poznaje i da je "želeo da zaplaši stanovništvo" dva sela kod Mladenovca i Smedereva i da su meštani "stvarali zaveru protiv njega".

Specijalna zatvorska bolnica se nalazi u sklopu Okružnog zatvora u Beograda, poznatijeg kao CZ. Na četvrtom spratu zgrade su dva odeljenja psihijatrije, A i B, gde se nalazi 65 odsto onih pacijenata koji su počinili jedno ili više ubistava. Njima je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja, koja ponekad može trajati i doživotno.

U pritvoru se, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, nalaze i otac i ujak osumnjičenog Blažića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading