DECA PITAJU ZA OCA, A JA IM KAŽEM DA SE TATA IZGUBIO! TEŠKO JE OBJASNITI: Sestra nestalog Radovana u agoniji - verujem da bi se bar javio ćerki i sinu!

Autor:

Hronika

07.06.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovan Juračić se ukrcao na putnički brod koji je išao od Pireja u Grčkoj do ostrva Kos, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

DECA PITAJU ZA OCA, A JA IM KAŽEM DA SE TATA IZGUBIO! TEŠKO JE OBJASNITI: Sestra nestalog Radovana u agoniji - verujem da bi se bar javio ćerki i sinu!

Foto: Facebook/Radovan Juracic

Radovan Juračić

"Deca stalno pitaju za oca, nedostaje im. Radovanova ćerka ima samo pet godina, a sin 11, oni su još uvek mali i teško je objasniti zašto im nema tate.. Mi im pričamo da im se tata izgubio i da će ga policija naći i da će uskoro biti zajedno", ovim rečima počinje priču Dijana Juračić, rođena sestra Radovana Juračića (44) koji je nestao prošlog ponedeljka u Grčkoj.

Radovan se navodno, ukrcao na putnički brod koji je išao od Pireja do ostrva Kos, nakon čega mu se izgubio svaki trag. Potraga za Srbinom traje punih sedam dana, a i dalje nema informacija o tome gde se nalazi, kao i šta se kobnog dana desilo.

Kobnog dana Radovan se ceo put javljao

Radovan Juračić iz Kikinde, otac dvoje dece, krenuo je na grčko ostrvo Kos, kod kuma, u nameri da ugovori sezonski posao i zaradi.

- On je i ranije putovao, ali gde god da je bio uvek se javljao. Radovan se i tog dana konstantno javljao, slao poruke, sve je bilo normalno. Ništa nije ukazivalo da ovako nešto može da se desi. Imamo hiljadu pitanja, ali ni jedan odgovor. Radimo sve što je do nas, međutim, još uvek nemamo nikakve informacije - priča neutešna sestra, piše Blic.

Ističe i da je Radovan bio jako snalažljiv, te da bi se u svakoj situaciji snašao i pokušao da ih kontaktira.

- Gotovo sam sigurna da bi nas pozvao. Njemu su deca sve, sigurno bi ih nazvao. Baš zbog toga se i brinemo. Takođe, da su ga opljačkali, sigurno bi se snašao i otišao do obližnjeg kafića i pozvao nekoga od nas - dodaje Dijana.

Trudimo se da budemo jaki zbog njegove dece

Neutešna sestra napominje i da ne razmišljaju negativno, već da se trude budu jaki i pribrani.

- Jako je teško, ali trudimo se zbog njegove dece. Pokušavamo da ih izolujemo iz svega. Nadamo se da je dobro i da će se pojaviti - kaže Dijana.

Napominje i da nema koga nije kontaktirala i zvala, ali svuda su isti odgovori.

- Niko nam ništa ne priča, a svaki sekund nam je važan. Ovde je u pitanju jedan ljudski život. Koga god da pitamo, dobijamo isti odgovor - istraga je u toku. Pokušavamo preko ljudi iz Grčke da nešto uradimo, juče je Radovanova slika bila na dnevniku u Grčkoj. Nadamo se najboljem - priča drhtavim glasom Dijana.

Poslednji poziv upućen ženi

Kako smo ranije pisali, kobnog dana Radovan se ukrcao na trajekt u Atini oko 18 časova. Dva sata kasnije, tačnije oko 20 časova, čuo se sa suprugom Draganom, kojoj je rekao da se ukrcao na trajekt za Kos.

Republika

Foto: Printscreen

Radovan Juračić

Njegova supruga Dragana Juračić istakla je ranije da se poziv tada prekinuo jer je veza bila loša, te da se njen suprug od tada više nije javljao.

- Zvala sam ga u utorak oko 7 ujutru, ali se nije javljao, a negde oko 12 časova telefon je ugašen i više nema signala. Poslednji put je lociran na Rodosu - rekla je ona tada.

Kako je Dragana ispričala, ne može da poveruje da njenog muža nema, te da joj se svakakve misli motaju po glavi.

Na pitanje kako da li je njen suprug zvučao zabrinuto kada su se čuli, te i da li se kum čuo sa njim možda nakon nje, odgovara odrično.

- Normalno je zvučao, veza se malo prekidala. Prema mojim saznanjima, nije se čuo sa kumom posle našeg razgovora - kaže zabrinuta supruga.

Nakon što je započela apel na društvenim mrežama, Dragana se obratila i nadležnim institucijama u zemlji i inostranstvu. Obavešten je MUP Srbije, ambasada Srbije u Grčkoj, ali i lokalne službe policije na ostrvu Rodos i Kos. Kako je rekla, u potragu za njenim nestalim suprugom biće uključen i Interpol.

Takođe, veliki broj Srba ali i Grka unutar Fejsbuk grupa "Grčka info", "Grčka Uživo" i "Live from Greece" uključio se u potragu za nestalim Radovanom.

Nikad se nije iskrcao iz broda

Podsetimo, Radovan se 28. maja ukrcao u autobus koji je iz Srbije krenuo ka Atini. Zatim je 29. maja trebalo da se ukrca na putnički brod u luci Pirej koji je plovio do ostrva Kos. Međutim, njegov nestanak je prijavljen organizaciji "Smile of the Child" 31. maja koja je odmah objavila detalje o njemu, a na zahtev porodice jer postoji sumnja da mu je život u opasnosti.

Njega je na ostrvu Kos trebalo da sačeka prijatelj, međutim, on tvrdi da se Radovan nikada nije iskrcao iz broda.

Svi oni koji imaju saznanja o Radovanom nestanku ili su ga možda videli na trajektu za Kos, mogu se obratiti nadležnim službama ili pisati Dragani na broj telefona 064 560 67 60.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading