MLADIĆI SKAKALI SA PONTONA, PA SE UTOPILI: Komandir Ronilačke jedinice otkrio nove detalje jezive scene na Adi - tinejdžeri upali u vodu, a ne zna se šta je dole (FOTO)

Autor:

Hronika

07.06.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Još uvek nije poznato da li su mladići bili pod uticajem alkohola kada su skočili u vodu na Adi Ciganliji.

MLADIĆI SKAKALI SA PONTONA, PA SE UTOPILI: Komandir Ronilačke jedinice otkrio nove detalje jezive scene na Adi - tinejdžeri upali u vodu, a ne zna se šta je dole (FOTO)

Foto: Dragan Kadić

Utapanje na Adi Ciganliji

Dvojica dečaka su se juče utopila u Savskom jezeru na Adi Ciganliji, a pretpostavlja se da su obeležavali kraj školske godine.

Marko Mladenović iz Ronilačke jedinice Žandarmerije rekao je da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da su tela brzo izvučena. Apelovao je na građane da ne koriste neuređena kupališta i da naročito obrate pažnju na decu.

Dečaci koji su se juče utopili u Savskom jezeru su bili učenici Saobraćajne škole u Zemunu i Tehničke škole "Lola" u Železniku.

Mladenović je rekao za RTS da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da je ronilac vrlo brzo pronašao oba tela. Podsetio je da kupališna sezona nije počela, čak i na onim mestima koja su tokom leta predviđena za kupanje.

- Oni su bili na mestu gde kajakaši imaju svoje treninge. Tu su skakali sa nekog pontona. Naše vode nisu prozirne kao more, ne zna se šta je dole. Mogu da se ubodu, upadnu u duboku travu kao što je slučaj verovatno bio ovde. U tom slučaju nastane panika i povuku jedan drugog u vodu - rekao je Mladenović.

Istakao je da nije poznato da li su mladići bili pod uticajem alkohola.

Apel da se ne koriste neuređena kupališta

Mladenović je naveo da MUP koristi svaku priliku da preko medija i društvenih mreža apeluje na sve građane da se obrati pažnja na decu pored vode i da ne koriste neuređena kupališta.

- Apelujemo na vlasnike splavova, plovnih objekata na rekama da se vodi računa o bezbednosti, da se koriste zaštitni prsluci i da se ne ulazi u vodu u alkoholisanom stanju - napomenuo je Mladenović.

Istakao je da nikako ne treba uskakati u vodu i pomagati osobi koja se davi.

- Poruka je da se nikako ne ulazi u vodu, jer u tim situacijama kada se neko bori za život, on je sklon da povuče drugog sa sobom pod vodu. Naša preporuka je da se ili pozove upomoć ili da se pruži neki čvrsti predmet ili uže na šta lice može ili da se dovuče do obale, ali nikako ne ulaziti u vodu za licem koje se davi - objasnio je Mladenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading