UBIO GA JER JE SRBIN: Albanac pucao na Dimitrija dok je čekao u redu ispred kioska brze hrane - monstrumu na kraju presudio rođeni otac

Autor:

Hronika

05.06.2023

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se navršilo 19 godina od kada je ispred kioska brze hrane u centru Gračanice u večernjim časovima ubijen sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović, učenik srednje Medicinske škole u Gračanici.

UBIO GA JER JE SRBIN: Albanac pucao na Dimitrija dok je čekao u redu ispred kioska brze hrane - monstrumu na kraju presudio rođeni otac

Foto: Printscreen

Pomenom na gračaničkom groblju, okupljanjem rođaka i prijatelja kod spomen obeležja u centru Gračanice i poetskim časom žitelji su se prisetili dečaka koji je ubijen samo zato što je Srbin.

Ovaj mladić koji je prema rečima njegove majke Jorgovanke želeo da postane lekar ubijen je dok je čekao u red ispred kioska u centru Gračanice da kupi sendvič.

Na njega je iz vozila u pokretu više citaca ispalio tada maloletni Albanac iz Prištine Albert Krasnići, a smrtonosnu ranu zadao mu je hicem u predelu vrata.

I dok Gračanica oplakuje svog Dimitrija, mladića koji je bio sin, brat, drug, učenik, komšija i rođak i to prema svedočenju meštana ljubazan i dobar prema svima, njegovog ubicu Aljberta Krasnićija koji je prvobitno osuđen na devet godina zatvora u kojem je proveo tek nekoliko godina, pre dve godine , krajem januara 2021. godine ubio je rođeni otac.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading