OTKRIVAMO! MASOVNI UBICA IZ DUBONE SE NE KAJE: Baš me briga što sam ih pobio, izaći ću za 20 godina!

Autor:

Hronika

05.06.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Blažić (21) iza rešetaka se poziva na to da je mlađi punoletnik i da podleže blažem kažnjavanju, a pita samo za majku.

OTKRIVAMO! MASOVNI UBICA IZ DUBONE SE NE KAJE: Baš me briga što sam ih pobio, izaći ću za 20 godina!

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroš Blažić

Masovni ubica iz sela Dubona kod Mladenovca Uroš Blažić (21) ni tačno mesec dana posle zločina nije izrazio kajanje zbog zverstva koje je počinio 4. maja, nešto pre ponoći, ubivši osmoro mladih i ranivši 14 u svom rodnom selu i obližnjem Malom Orašju. Naprotiv, on je u pritvoru izjavio da ga ne zanima žal porodica i neprolazna tuga koju im je naneo ispalivši hice iz kalašnjikova.

Blažić se trenutno nalazi na veštačenju u zatvorskoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, a brani ga advokat po službenoj dužnosti iz Smederevske Palanke jer porodica nije želela da angažuje branioca.

Advokat juče nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje ove navode, kao ni naša saznanja da Uroš jedino pita za majku i brine za njeno zdravlje, a nimalo ne žali što mu je otac u pritvoru. Što je šokantno, on je ubeđen da će za manje od 20 godina izaći na slobodu.

Uroš je osoblju bolnice rekao da je zločin započeo kada mu je došla žuta minuta i um mu pomračila jer su mu se podsmevali po selu i omalovažavali ga, kao i da su međusobno prepričavali netačne glasine o njemu. Video je u prolazu gde su okupljeni mladi iz dva sela i tamo se namerno zaputio da puca u njih. Setio se kako se s policajcem kojeg je kasnije ubio svađao oko fudbala.

- Uroš se ne kaje što je ubio sedam mladića, od kojih su dvojica bila maloletna, i jednu devojku, kao ni za ranjavanje mladih ljudi, od kojih se neki bore s teškim posledicama. On je ubeđen da će, kao mlađi punoletnik, biti osuđen samo na 20 godina zatvora, što je maksimalna kazna u tom slučaju. Sada je u nekom svom svetu i postao je vrlo ćutljiv, a samo se sekira za majku. Advokatu je rekao da joj poruči da mu je krivo zbog nje i da bi voleo da je vidi. Za oca apsolutno ne pita iako zna da je on zbog njega odveden u pritvor - otkrio je izvor Srpskog telegrafa.

Što se tiče veštačenja, ono bi uskoro trebalo da bude gotovo i da se Blažić po odluci suda uputi u zatvorski pritvor ukoliko dva psihijatra i psiholog koji ga veštače procene da nije za bolnicu, odnosno da se radi o zdravoj ličnosti, kojoj nije potrebno bolničko lečenje.

Inače, istraga masovnog ubistva koju vodi Više javno tužilaštvo (VJT) u Smederevu, u punom je jeku. Prošle nedelje je saslušano 20 svedoka, a još sedam svedoka je planirano da bude saslušano ove nedelje. O strahoti koju su preživeli svedočili su taksista i devojka iz Smedereva koje je oteo Uroš Blažić da bi se prevezao do Vinjišta. Devojka je izmislila da je trudna i time uspela da se spase, a taksista je smirenošću razoružao ubicu, kojeg je prijavio čim je ovaj napustio njegovo vozilo.

Nahranio pse, pa krenuo da ubija

Meštanin je video Uroša da neposredno pred zločin dolazi motorom kod kuće u Šepšinu i potom hrani svoje pse u dvorištu.

- Video sam da Uroš daje hleb kerovima, znate onaj što izgleda kao ruža, i još neke kosti uz to, verovatno ih je uzeo iz porodične kuće u Duboni, ostatke od obroka. Ima nekoliko kerova. Posle sat vremena su se začuli pucnji i čulo se za masakr koji je počinio - rekao je Milan V. za portal Republika.rs.

I ujčevinu zavio u crno

Hapšenjem Gorana G., ujaka Uroša Blažića, zbog oružja koje je policija pronašla na njegovom imanju u selu Vinjište kod Kragujevca, i njegova porodica trpi. Meštani svedoče da je na poštenu i vrednu Goranovu porodicu bačena ljaga samo zato što se Uroš nakon zločina krio u štali na njihovom imanju, a da to oni to, navodno, nisu znali. 

- Oni nikada ne bi krili ubicu, a kamoli dečka koji je ubio toliko mladih. To su divni ljudi, koji su izuzetno pošteni i pate zbog toga što je sin njihove Bilje učinio takav užas. A što se tiče oružja koje je policija našla, možda je čovek imao neko oružje u zaistavštini, čisto da se zaštiti ako zatreba - rekla je komšinica porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Tijana

05.06.2023 18:15

Monstrum ne zna kolika je godina u zatvoru, ali saznace!

20 g je malo za ovakvo delo

13.06.2023 08:53

Prvo 20 g bolnickog lecenja da ne zna kako mlze bitiblep dan pa posle minimum dve dozivotne robije !