DVE STVARI OTEŽAVAJU POTRAGU ZA DEČACIMA: Ronioci Žandarmerije pretražuju Dunav kod Apatina - već dva dana ni traga od mališana (FOTO)

Autor:

Hronika

31.05.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dečaci, koji imaju deset i jedanaest godina, nestali su u ponedeljak kod obale Dunava u Apatinu.

DVE STVARI OTEŽAVAJU POTRAGU ZA DEČACIMA: Ronioci Žandarmerije pretražuju Dunav kod Apatina - već dva dana ni traga od mališana (FOTO)

Foto: RTS/printscreen

Potraga za dečacima

Nastavlja se potraga na Dunavu kod Apatina gde su u ponedeljak u poslepodnevnim satima nestala dvojica dečaka.

Komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić ističe da je potraga za dečacima otežana zbog višeg vodostaja reke, kao i zbog nulte vidljivosti.

Dečaci, koji imaju deset i jedanaest godina, nestali su u ponedeljak u poslepodnevnim satima kod obale Dunava u Apatinu. Poslednji put su viđeni u blizini Kajak kluba i od tada im se gubi svaki trag.

Igor Grcić ističe da je Policijska uprava u Somboru, čim se saznalo za nestanak dečaka, angažovala sve svoje raspoložive snage i da se uključila i Ronilačka žandarmerija.

- Angažovane su sve raspoložive snage u delu obale i priobalja gde se događaj desio. Ronioci na terenu pretražuju podvodnu pretragu i putem sonara od strane službenika u Somboru Sektora za vanredne situacije se pretražuje ostatak priobalja - navodi Grcić.

Ukazuje da je trenutno na Dunavu veoma visok vodostaj za ovo doba godine i da je veoma jaka vodena struja.

- Sama činjenica da je ovo nulta vidljivost u vodi, znači ne postoji nikakva vidljivost, otežava potragu - naglašava komandir Ronilačke jedinice.

Dodaje da pronađeni bicikli ukazuju da su deca nestala na toj lokaciji i da je odatle i krenula potraga za njima.

Grcić posebno apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom boravka na vodi i u blizini vode, pogotovo pred letnju kupališnu sezonu.

- Pogotovo apelujem na roditelje s malom i maloletnom decom da decu ne puštaju bez nadzora, odnosno da u letnjoj sezoni ne puštaju na neuređena kupališta i mesta gde ne postoje spasilačke službe, kako bi svi zajedno doprineli da se ovakvi događaji smanje, odnosno da ih više uopšte ne bude - apeluje Grcić.

Porodice mole sve one koji su videli dečake ili imaju neke informacije da se jave policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading