AZRA UBIJENA KOLIMA KAO MALI STEFAN: Ceo region tuguje za stradalom doktorkom

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na tri devojke na pešačkom prelazu mercedesom naleteo Armin Berberović (27), pijan i bez vozačke dozvole.

AZRA UBIJENA KOLIMA KAO MALI STEFAN: Ceo region tuguje za stradalom doktorkom

Foto: Facebook

Azra Spahić

Mlada doktorka Azra Spahić (25) stradala je u petak oko 23.30 u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na pešačkom prelazu u sarajevskom naselju Marindvor. Na nju i dve njene prijateljice mercedesom A klase naleteo je Armin Berberović (27), koji se pijan i bez vozačke dozvole kretao oko 100 km/h. Ova tragedija podsetila je javnost na mnoge slične nesreće koje su Srbiju zavile u crno zbog bahatih vozača, a Azrina smrt digla je na noge celu Bosnu i Balkan.

Da je u čitavom regionu isti problem s bahatim vozačima, potvrđuju, nažalost, i saobraćajne nesreće u našoj zemlji. Tako su, poput Azre, živote na pešačkom izgubili i Melisa Zećović (15), Stefan Balić (10) i Nikolina Janković (12).

Mali Stefan poginuo je u beogradskom naselju Karaburma 18. jula 2021, kada je s bratom i ocem bio na pešačkom. Zbog njegove smrti osuđen je Lazar Galić, koji nije ni kočio kada je iz daljine video troje ljudi na prelazu i iza sebe ima veliki broj prekršaja. Osuđen je na osam godina zatvora.

Foto: Privatna arhiva

Stefan Balić

Melisa je 12. decembra prošle godine u Novom Pazaru prelazila pešački na putu do škole, kada ju je, obilazeći kolonu, pokosio B. H. (17) i odbacio je oko 10 metara.

Nikolina je u Kragujevcu 7. decembra prošle godine stradala isto kao Melisa jer se u nju na pešačkom zakucao vozač automobila (70), krećući se oko 90 km/h.

Smrt lepe Azre rasplakala je opet ceo region, a društvene mreže preplavljene su tužnim porukama.

- Znate li kako se postaje doktor s manje od 25 godina? Tako što uživaš u dečjim igrama samo do polaska u prvi razred osnovne škole, a narednih 19 godina najlepše mladosti provedeš uz knjige, mukotrpna učenja i istraživanja od jutra do mraka i od mraka do zore... - napisao je na Fejsbuku bosanski političar Ivan Petrović.

On se onda osvrnuo na bahatog vozača Armina Berberovića, koji je uhapšen iste večeri nakon teške nesreće.

- Znate li kako se postaje idiot s manje od 25 godina?! Jednostavno! Tako što ti majka i otac u životu pruže sve, samo da ti ne moraš ništa. Ni biti ni postati. Osim služiti kao pokaz njihove materijalne i društvene moći... - dodao je Petrović i izazvao brojne pohvale.

Mlada doktorka koja je bila zaposlena u sarajevskom domu zdravlja biće sahranjena danas u rodnom Bihaću, a od nje se na Fejsbuku oprostio i njen rođeni brat Adnan, koji je, takođe, postao doktor sa 25 godina.

- Nadam se da ovu bol niko nikad više neće doživeti. Bila si jednostavno predobra za ovaj bolesni svet. Vidimo se na nekom boljem mestu. Moja Zazi... voli te tvoj brat, iz mog srca te niko nikad ne može uzeti - rekao je neutešni brat.

Policija i dalje ispituje sve okolnosti nesreće u kojoj je mercedes Armina Berberovića pokosio tri devojke, a lekari iz sarajevske bolnice saopštili su da je među povređenima Azrina koleginica A. S. (26), koja je, takođe, doktorka i da se bore za njen život jer ima unutrašnje krvarenje mozga, prelom baze lobanje i vratnog pršljena.

Ubica hteo da bude političar

Republika

Foto: Privatna arhiva

Armin Berberović

Nasilni vozač Armin Berberović u toku nesreće imao je 0,41 promila alkohola u krvi, a policiji je poznat po brojnim saobraćajnim prekršajima, koje je, takođe, počinio bez vozačke dozvole. Berberović je 2020. pokušao da bude političar jer se kandidovao na izborima ispred političke stranke SDBiH Stari grad. Armin je imao 26 glasova u opštini u kojoj živi.

Azrin brat Adnan je zet premijera FBiH Nermina Nikšića. Ogorčeni građani Sarajeva održali su juče protest zbog Azrine smrti i pokrenuli su peticiju "Stop ubicama na putu", gde traže oštrije kazne za bahate vozače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milovan

29.05.2023 07:33

Male su kazne trba povećati tako da nemože da plati i tretirati kao ubistvo sa predumišljajem