KOSTA POZNAVAO UBICU IZ DUBONE! Kako je fantomska lokacija na Gugl mapi potpalila priču koja je brzo pala u vodu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mrežama objavljena lokacija mesta označenog kao "Klub Ersoft", nedaleko od mladenovačkog sela, uz izmišljotinu da su se monstrumi tamo družili.

KOSTA POZNAVAO UBICU IZ DUBONE! Kako je fantomska lokacija na Gugl mapi potpalila priču koja je brzo pala u vodu!

Foto: Shutterstock

Da mašta teoretičara zavere može svašta, dokaz je i teza da su ubica s Vračara Kosta Kecmanović (13) i Uroš Blažić (21) bili bliski prijatelji.

A kako su postali prijatelji?

Pa tako što su vežbali gađanje bojevom municijom ni manje ni više nego u Duboni kod Mladenovca, gde je monstrum Blažić nastavio krvavi pir, započet u Malom Orašju. Povod je bio tvit u kom je objavljen skrinšot s Gugl mape, koji u Duboni prikazuje lokaciju označenu sa "Klub Ersoft". Sudeći po onome što se vidi na mapi, radi se o nenaseljenom prostoru, verovatno prekrivenom šumom. Idealno da se iskonstruiše priča o tajnom poligonu, na koji dolaze potencijalne ubice, psihopate, koji tu na miru mogu da vežbaju gađanje.

DIVLJE STRELIŠTE

S obzirom na to da se, je l' da, radi o divljem strelištu, sa stanovišta onih koji svesno ili nesvesno šire dezinformacije, sasvim je logično da maloletnog dečaka niko nije pitao za godine, pa je u društvu oca Vladimira mogao do mile volje da vežba za masakr koji je planirao. Tako se tumači i gotovo nestvarna preciznost malog monstruma koji je za nepuna dva minuta ubio osam drugova i radnika obezbeđenja, a sedmoro ranio. Jedno od teško povređene dece je u međuvremenu preminulo.

Nikad viđeni zajedno u streljani

Osim ove teorije, pojavila se još jedna: da su se Kosta i Uroš sreli u jednoj beogradskoj streljani, gde su zajedno vežbali da pucaju, odnosno učili da ubijaju. Kako je vlasnik streljane rekao istražiteljima, pucao je samo otac

Vladimir Kecmanović, a dečak nikad, što je potkrepio i snimcima sigurnosnih kamera.

U međuvremenu je utvrđeno da je dečaka-monstruma otac vodio na ersoft, koja predstavlja vojno-taktičku simulaciju, dok uopšte nije zabeleženo da je Blažić išao u bilo koju streljanu.

Na fantomskom poligonu u Duboni, Kosta navodno upoznaje Uroša. Vezuje ih zajednička strast prema oružju, dečaka iz ugledne lekarske porodice fascinira arsenal Blažića, koji se hvali kalašnjikovim, zabranjenim za obične građane. On posle posete poligonu vodi Kostu i njegovog oca do svoje kuće, gde im pokazuje skriveno oružje, uključujući i bombe. Dvojica budućih masovnih ubica tada postaju prijatelji, ostaju u kontaktu, svakodnevno se čuju telefonom... Mreža cele teorije zavere se polako plete i postaje logična i moguća.

"USKORO..."

Osim misterioznog poligona slučajno pronađenog na Guglu, okidač da se ova priča zavrti bilo je saznanje iz istrage, koje je procurilo u medije, da je kobna svađa na školskom igralištu u Malom Orašju, posle koje je usledio masakr, izbila baš zbog Koste. Naime, Uroš je stao u odbranu dečaka-monstruma, na zaprepašćenje okupljenog društva. Kada su mu, ne baš biranim rečima, rekli da tako može da razmišlja samo bolestan um, otrčao je do automobila, uzeo automatsku pušku i počeo da seje smrt.

Oružarka: Ovako je uvežbavao preciznost

Kako je objasnila oružarka Ana Simonović, Kosta Kecmanović nije mogao u streljani niti na bilo kom poligonu za bojevo gađanje da stekne iskustvo da sa takvom preciznošću ubije svoje drugove.

Kako je precizirala Simonovićeva, koja inače ima sertifikate o rukovanju gotovo svim vrstama vatrenog oružja, dečak jeste bio uvežban, ali ne u streljani već je aktivno trenirao ersoft, koje je vojno-taktička simulacija, i to je iskoristio u svrhe ovog zločina.

Objasnila je da je Kostu otac dovodio na treninge takozvane antistres igre današnjice, koja nema ograničenje u godinama, kao ni pejntbol.

Na tom mestu je ubio petoro mladih, od kojih je najmlađi imao samo 15 godina.
A šta je, u stvari, istina?

Prostom proverom, lako se da utvrditi da pomenuta lokacija poligona postoji samo na Gugl mapi. I nigde više. Jednostavno, objekat označen kao "Ersoft" ne može da se pronađe bilo kojom pretragom na internetu. Navodno, radi se o noćnom klubu čudnog imena. Nikakav ersoft klub ne postoji ni u Mladenovcu, već samo Fejsbuk profil na kom je još u aprilu prošle godine navedeno da "uskoro treba da počne da radi". Poslednja objava pre toga datira iz davne 2016.
I to je sve.

 

Kakav je bio Uroš: Nasilje i kompleksi

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izneo je u javnost podebeo krivični dosije Uroša Blažića.

Protiv monstruma iz Mladenovca je 31. maja 2020. podneta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloletnike zbog napada na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

- Uroš Blažić je vozio motocikl, nije se zaustavio na znak policijskog službenika, već ga je udario motorom i povredio mu rame i kuk. Prošao je dve patrole, a treća ga je zaustavila. Doveden je u policijsku stanicu Mladenovac, gde je utvrđeno da se radi o maloletniku, pa je ocu Radiši uručen poziv da se 1. juna javi licenciranom policijskom službeniku za maloletnike u Mladenovcu. Tada mu je uručena i potvrda o privremeno oduzetom motociklu - naveo je Gašić.

Protiv Blažića je i 28. jula 2019. podneta prijava zbog drskog i bezobraznog ponašanja.

- Motornom testerom isekao je rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje. Potom je traktorom umalo pregazio Petkovića - rekao je Gašić.

Dodao je i da je protiv Blažića podneta i prekršajna prijava zbog izazivanja tuče, posedovanja noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.
Kao što je Srpski telegraf već pisao, Uroš je žudeo da postane deo džet-seta, pa su ga iskorišćavali da kupuje kokain i plaća skup provode, a iza leđa su ga ogovarali i nazivali malim seljakom.

Kakav je bio Kosta: Stidljivi ubica

Prijatelji i komšije porodice Kecmanović za Kostu kažu da je bio kulturan i fin, ali da je oduvek bio povučen

- Kada se javi, samo spusti glavu i zatrepće, toliko je bio povučen - kaže jedan od komšija ubice iz "Ribnikara".

Za razliku od svog brata po zločinu, ničim nije privlačio pažnju sve do momenta kad se odlučio na krvavi pir. Majka ubijene Eme Kobiljski je u emotivnoj ispovesti optužila Kostine roditelje da nisu videli signale koji su mogli da ukažu na jezivi rasplet.

Navela je da su joj učenici pričali da je dečak na ekskurziji svih sedam dana spavao sklupčan u fotelji, mada je na raspolaganju imao dvokrevetnu sobu.

ključne razlike - Kosta  Uroš

- tih i povučen  - stalno u društvu estrade, pokušavao da postane slavan
- važio za dobro i vaspitano dete  - imao debeo policijski dosije
- mesec dana planirao masakr  - ubio na mah jer je, navodno, omalovažavan
- trenirao ersoft zbog preciznosti  - koristio automatsku pušku i nasumično ubijao

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading