EVO ŠTA SE DEŠAVALO PRE BRUTALNE TUČE U ZVEZDARSKOJ ŠUMI! Direktori škola otkrili kako su se maturanti ponašali

Autor:

Hronika

27.05.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Maturanti Šeste i Sedme beogradske gimnazije potukli su se u utorak po podne, u 15.40 časova, u Zvezdarskoj šumi, a povređena su dva učenika.

EVO ŠTA SE DEŠAVALO PRE BRUTALNE TUČE U ZVEZDARSKOJ ŠUMI! Direktori škola otkrili kako su se maturanti ponašali

Foto: twitter.com/printscreen

Jeziva tuča između maturanata Šeste i Sedme beogradske gimnazije dogodila se u utorak a snimak je vrlo brzo postao viralan.

Direktori škola za medije kažu da su se đaci u školi prethodno ponašali potpuno primereno.

Maturanti Šeste i Sedme beogradske gimnazije potukli su se u utorak po podne, u 15.40 časova, u Zvezdarskoj šumi. U tom incidentu povređena su dva učenika.

Sukob je izbio među učenicima koji su se okupili da proslave kraj školske godine, a na društvenim mrežama spekuliše se da je tuči kumovao alkohol. Grupa od desetak učenika u jednom trenutku je ušla u konflikt, pa su se i potukli. Udarali su se, pesničili, a jedan od njih je čak i zapalio baklju. Incident su snimili učenici koji su bili prisutni. Iza kamere se čuju ženski glasovi kako viču:

 

 

- Ne baklju, ne baklju! - vrišti jedna osoba. Čuje se smeh, ali i vriska. Dalje komentarišu: - Gle kako se lemaju, daj snimi, šta je ovo?!

Kako Kurir nezvanično saznaje, u incidentu su povređena dva učenika, i to su učenici Šeste beogradske gimnazije. Oni su prebačeni u Urgentni centar zbog povreda glave.

Radisav Milić, direktor Šeste beogradske gimnazije, za Kurir kaže da su maturanti prethodno bili u školi.

U školskom dvorištu je sve tog dana bilo predivno, deca su se ponašala primereno, opraštali su se od profesora. Posle su se sami okupili u Zvezdarskoj šumi, nije mi poznato šta je razlog tuče - rekao je Milić.

Miroslav Markićević, direktor Sedme beogradske gimnazije, za Kurir kaže da su i njihovi učenici bili pristojni dok su bili u dvorištu škole.

- Na dan kad se desio incident, maturanti su bili u dvorištu škole, zajedno obeležili kraj školovanja ovde. Nije bilo muzike, sve je bilo vrlo pristojno i umereno, shodno ranijim događajima. Zbog dešavanja je bilo neprimereno da pravimo slavlje, oni su posle škole otišli u prirodu da slave. Nije mi poznato kako je incident tamo izbio - rekao je Markićević.

Psiholog Dragica Mihajlović za Kurir kaže da je dečjih tuča oduvek bilo, ali i onih koji sukobljene razdvajaju, a danas toga nema.

- Deci je danas agresija postala cilj sama za sebe, u njoj uživaju jer nemaju širinu reakcija niti emocija. Mladi su nam, ne svi, ali ih ima dosta, emotivno nepismeni, pa su besni, mrze, agresivni su. Neki uživaju u tome da povrede drugoga, omalovaže. A oni koji predstavljaju jos jedan problem, kao ovde, jesu voajeri, oni mladi koji uživaju posmatrajući i podstičući brutalnost.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading