KOSTA SE NA DAN UBISTVA NIJE PONAŠAO BAŠ UOBIČAJENO, BIO JE... Detaljan iskaz majke dečaka ubice u policiji! SESTRU IZBACIVAO IZ SOBE, NAGLO POČEO DA SE BRECA NA MAJKU, POPUSTIO U ŠKOLI...

Autor:

Hronika

27.05.2023

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima...

KOSTA SE NA DAN UBISTVA NIJE PONAŠAO BAŠ UOBIČAJENO, BIO JE... Detaljan iskaz majke dečaka ubice u policiji! SESTRU IZBACIVAO IZ SOBE, NAGLO POČEO DA SE BRECA NA MAJKU, POPUSTIO U ŠKOLI...

Foto: Youtube. Facebook

Porodica Kecmanović

Opisala je i njegove dane pre masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro pre neko što je dečak sa očevim pištoljima i molotovljevim koktelima ušao u OŠ "Vladislav Ribnikar" da seje smrt.

Dečakova majka Miljana Kecmanović saslušana je nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti dalo nalog da se ona ispita kako bi se utvrdilo da li je zapustila ili zlostavljala sina pre nego što je počinio masakr u školi.

Kako "Blic" saznaje, dečakova majka je kroz suze opisala Kostu Kecmanovića kao bolešljivog i pametnog, te istakla da joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da postane masovni ubica. Sada je na tužilaštvu da u nastavku istrage otkrije koliko ima istine u njenim rečima.

Dani uoči zločina

Izvor "Blica" kaže da je majka dečaka ubice ispričala kako je njen sin pet dana pre zločina bio sa drugom i njegovom mamom van grada. Tamo su proveli zajedno 1. maj, posle čega su se vratili za Beograd.

- Majka je ispričala da se dečak vratio sa drugarom i njegovom majkom za Beograd, dok su ona, suprug i ćerka bili u drugom vozilu. Dečak je, kako je rekla, došao kući sat vremena pre njih kući i da se tuširao u trenutku kad je stigao ostatak porodice. Tvrdi da nije primetila promene u njegovom ponašanju - kaže sagovornik.

Dan kasnije, 2. maja, dečak i njegova sestra nisu išli u školu i otišli su kod babe i dede, a uveče su se vratili i zajedno gledali film.

Foto: Printscreen

Miljana Kecmanović

 

- Majka se seća da je dečak u jednom trenutku otišao do prodavnice da kupi namirnice, ali da ni tog dana nije videla ništa čudno u njegovom ponašanju. Navodno je pričao sa roditeljima o filmu koji su gledali i drugim temama koje ga zanimaju - kaže izvor.

Na dan masovnog ubistva: "Bio je usporen"

Majka je ispričala da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dečaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, posle čega je probudila decu. Tvrdi da čak ni tada nije primetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

- Dečak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi. Policajcima je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gde je saznala istinu.

- Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško da poveruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Istakla je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima - kaže izvor.

Odrastanje dečaka ubice

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kosta Kecmanović

 

Majka dečaka ubice opisala je svog sina kao dečaka sa širokim interesovanjima, koji nije impulsivan, ali ni energičan, koji je radoznao i koji je kroz zagrljaj znao da pokaže emocije prema njoj i babi.

Majka kaže da svoje nezadovoljstvo poslednjih godina nije pokazivao kroz plač, ali da je ranije, kada je bio mlađi, znao da se rasplače kada mu nešto nije po volji.

- Tvrdi da je dečak bio bliži s njom, nego sa ocem, a da je o dečaku i njegovoj sestri od rođenja brinula i dadilja koja joj se nikada nije požalila na njega - naglašava sagovornik.

Promene u pubertetu, mobilni telefon i aplikacije

Majka je primetila kod dečaka određene promene u pubertetu, ali da ih nije opisala kao dramatične događaje.

Majka je ispričala u policiji da je dečak početkom ove školske godine počeo da se osamljuje u sobi, da nije zaključavao vrata, ali da je tražio da njegova mlađa sestra, s kojom je delio sobu, izađe. Počeo je i da se zaključava u kupatilu, a dvaput nedeljno je, prema majčinim rečima, znao da se brecne na nju i posvađa se kad bi ga po dolasku s posla zatekla da nije završio školske obaveze i da mu je soba u neredu, a on gleda film ili je na telefonu.

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

 

Majka je ispričala da je dečaka kažnjavala tako što mu je zabranjivala telefon i kompjuter. Ukazala je i da dečaka nije tukla, osim, možda, nekada kad je bio manji. Istakla je da dečak već duže vreme nije uključivao računar koji je tokom korone koristio za igranje igrica sa drugarima. Pritom se majci jednom prilikom požalio da je zbog svađe izbačen iz vršnjačke grupe u kojoj su igrali zajedno. Majka je dodala da je dečak na mobilnom telefonu koristio Instagram, Snepčet, Jutjub i Tik-tok, i da mu je ranije proveravala telefon.

Majka je tokom drugog polugodišta primetila da je dečak dobijao po neku slabiju ocenu u školi i da je manje zainteresovan nego ranije, na šta joj je on rekao da je "sve pod kontrolom".

Majka je u policiji naglasila da joj niko iz škole, od nastavnog osoblja, roditelja ili dece iz dečakovog razreda nije skretao pažnju da se on ponaša neobično, osim da je imao specifična interesovanja u odnosu na drugu decu. Dodala je i da njena mlađa ćerka nije primetila ništa čudno u njegovom ponašanju, iako su delili sobu.

Promena smene i odeljenja

Majka dečaka ispričala je kako joj se sin tokom šestog razreda, u maju 2022. godine, požalio da ga neki drugari nisu pozvali na rođendan. Kako je rekla, videlo mu se na licu da mu je krivo, pa je kontaktirala njegovu tadašnju razrednu kako bi videla u čemu je problem.

- Majka tvrdi da joj je tadašnja razredna rekla da misli da su druga dece ljubomorna na dečaka, jer je on uspešniji đak i istaknutiji u nastavi. Rekla je da joj se sin žalio da ga drugari zadirkuju, jer puno čita, a ne zna dobro da igra fudbal. U tom periodu je dečak zatražio da promeni smenu kada krene u sedmi razred, jer mu sredina nije odgovarala. To su, kako je rekla, i učinili i majka tvrdi da je dečak tokom leta počeo intenzivno da se druži s drugom decom - kaže izvor.

Majka je dalje ispričala da je dečak po polasku u novo odeljenje sklopio prijateljstva, da joj je rekao da je zadovoljniji nego ranije i da je čak napisao i sastav o vlastitoj hrabrosti da promeni sredinu.

Majka tvrdi i da se dečak posle jezičkog kampa u Francuskoj družio mnogo sa devojčicama, kao i da joj je razredna posle toga poslala poruku: "Čestitam, deca su vam predivna!"

Majka ispričala zašto je otac odveo dečaka da puca u streljani

Foto: Printscreen/YouTube

Vladimir Kecmanović

 

Majka je u iskazu ispričala i kako je njen suprug, dečakov otac, smatrao da treba da upozna sina sa opasnostima koje nosi oružje, jer je u mladosti imao negativno iskustvo.

- Majka tvrdi da nije bila saglasna da dečak ide u streljanu, ali da nije sumnjala u razmišljanje svog supruga, kao oca, i njegovu dobru nameru. Dodala je da je njen suprug hteo sinu da ukaže na opasnost od oružja, a istovremeno da mu pokaže kako ono funkcioniše i to iz razloga kako dečaku oružje "ne bi bilo egzotično i izazovno". Ona je ispričala da je dečak dvaput išao sa ocem u streljanu i pucao, kao i da je čula da su u streljani bila i druga deca - kaže sagovornik.

(Republika/Blic)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (2)

Loading
Majka

27.05.2023 13:29

Po ovome što smo pročitali, majka je ispričala sve ono što bi svaka današnja, zaposlena žena rekla. U ovoj priči je čudan samo kontakt sa oružjem. Nije mi samo jasno kako je napravio molotovljeve koktele a da ukućani nisu osetili miris benzina. Sve ostalo je slučno kao kod svake današnje porodice. Ipak je on rođeni monstrum, emotivno hladan i zao. To je u karakteru koji se fiksira rođenjem, i koji se ne menja. Menja se temperament, karakter ne!

Jos jedna majka

28.05.2023 20:51

Ala ova majka monstruma laze. Nema sanse da nije primetila da monstrum nesto mulja u svojoj sobi i na svom mobilnom. Ej mesec dana ta zena nije usla u sobu svoje dece. Laze. Jedino ako nije zivela sa njima a sad glumi srecnu porodicu. A izjava da je otac vodio dete u streljanu da mu pokaze da je oruzije opasno. Ma cuje li ova zena sebe sta govori. Jel ona zaboravila da je njen sin pobio toliku decu jer nju kao majku nije zanimalo sta on radi u svojoj sobi. Ista narcisoidna licnist i ona i otac. Misle samo na svoju guzicu a tako su i dete odgojili da je on najvazniji. Zeno, tvoje dete je monstrum masovni ubica. Reci naglas celom svetu da si ti kriva i njegov otac, reci to da cuju roditelji ubijene dece.