PREDUZETE SVE MERE U SLUČAJU POVREĐIVANJA DETETA U "OBLAČKU"! Oglasio se Sekretarijat za obrazovanje!

Autor:

Hronika

25.04.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvogodišnje dete je zadobilo teške telesne povrede.

PREDUZETE SVE MERE U SLUČAJU POVREĐIVANJA DETETA U "OBLAČKU"! Oglasio se Sekretarijat za obrazovanje!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Vrtić Oblačak

Dvogodišnje dete zadobilo je povredu kada mu je vaspitačica pre 5 dana pričepila prst zatvorivši vrata terase. Ona je suspendovana, a Prvo osnovno javno tužilaštvo naložilo je PS Zvezdara da od svih aktera ovog događaja uzme izjave.

- U objektu „Oblačak” u sastavu PU „Zvezdara” 20. aprila došlo je do povrede deteta tako što je vaspitačica spletom okolnosti, slučajno zatvorila vrata terase i tom prilikom mu povredila palac desne ruke. Istog trenutka detetu  je ukazana prva pomoć od strane sestre na preventivno-zdravstvenoj zaštiti i  pozvan Zavod za  hitnu medicinsku pomoć, gde je dežurni lekar savetovao da se dete odmah u pratnji roditelja odvede na  Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj - piše u saopštenju.

- Dete je u pratnji roditelja i dve medicinske sestre PU „Zvezdara” odvedeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici a nakon pregleda procenjeno je da je neophodno da se uradi hirurška intervencija delimično posečenog dela  jagodice prsta

Istog dana je pokrenut disciplinski postupak a vaspitačica je suspendovana do njegovog okončanja. 

Tokom postupka utvrdiće se sve okolnosti i preduzeti zakonom propisane mere a biće sproveden i inspekcijski nadzor od strane gradske Prosvetne inspekcije, navodi se u saopštenju - dodaje se u saopštenju Sekretarijata za obrazovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading