MIRKO KODIĆ NA METI OBESNIH KLINACA: Harmonikašu zapalili vikendicu

Autor:

Hronika

09.02.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirku Kodiću (61), poznatom harmonikašu, kompozitoru i aranžeru, nepoznati huligani su u utorak oko 21.55 zapalili vikendicu u naselju Beli Potok nadomak Beograda. U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je veća materijalna šteta.

RepublikaFoto: Wikipedia
Harmonikaš Mirko Kodić

Prave žurke

Kako Srpski telegraf saznaje, do požara je došlo u unutrašnjosti kuće, gde je izgorela soba površine 30 kvadrata. S obzirom na to da vikendica nije priključena na struju, pretpostavlja se da je požar podmetnut. Vatrenu stihiju prva je primetila komšinica S. L., koja je odmah obavestila policiju i vatrogasce.

- Vatrogasci su veoma brzo stigli. Da su zakasnili nekoliko minuta, mislim da bi vatra progutala čitavu kuću - kaže komšinica.

Meštani kažu da je harmonikaš objekat sazidao pre nekoliko godina, te da je planirao da tu napravi veliki porodični dom za sebe i svoju porodicu, ali da ga u poslednje vreme retko viđaju. Oni veruju da su požar izazvali tinejdžeri koji se tu okupljaju skoro svako veče.

Kodić: Tri dana sam bio u depresiji, nekoliko noći nisam oka sklopio

- Tinejdžeri iz našeg i okolnih mesta često su se okupljali u Kodićevoj kući. Provale unutra jer znaju da nema nikog i prave žurke, opijaju se. Uvek su se okupljali kada padne mrak, verovatno da bi manje bili upadljivi - kaže jedan od komšija harmonikaša.

Sam Kodić kaže za naše novine da zna ko je počinio ovo, kao i da je šokiran ponašanjem današnje omladine.

- Umesto da budemo ponosni što će da nas naslede, od njih doživljavamo ovako traumatične stvari. U nedelju su pili tamo i provodili se i sve po kući porazbijali. Policija ih je nakon toga privela i obavila razgovor sa njima, ali su ih odmah pustili zato što se radi o maloletnicima. Njih je to iznerviralo, pa su se nakon dva dana vratili i zapalili kuću. Hvala vatrogascima koji su brzo reagovali, da nije bilo njih sve bi mi do temelja izgorelo - priča potreseni muzičar.

Potresen

Harmonikaš kaže da se jako loše oseća i da noćima ne može da spava zbog tog događaja i da je veoma potresen.

- Tri dana sam bio u depresiji, nekoliko noći nisam oka sklopio, ali sam rekao sebi da neću više. Bitnije je moje zdravlje od svega, a kuću ću srediti - kaže poznati harmonikaš.

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
baciteihukreč

26.02.2018 17:26

kjukluks hajka usred Srbije sta je to ?