IMA LI OSNOVA ZA SMRTNU KAZNU?! Retrospektiva slučaja ubistva Ane Volš: 10 DOKAZA KOJI BRAJANA ŠALJU NA ROBIJU!

Autor:

Hronika

31.03.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika porota okruga Norfolk i zvanično je optužila Volša za ubistvo prvog stepena, ometanje istrage i nekoliko drugih optužbi, saopštila je kancelarija Javnog tužioca okruga Norfolk.

IMA LI OSNOVA ZA SMRTNU KAZNU?! Retrospektiva slučaja ubistva Ane Volš:  10 DOKAZA KOJI BRAJANA ŠALJU NA ROBIJU!

Foto: Tanjug/AP, Instagram/Printscreen

Na dan kad je i zvanično podignuta optužnica protiv Brajan Volša, supruga nestale Ane Volš za ubistvo prvog stepena, Republika daje još jednom retrospektivu ovog slučaja uz rekonstrukciju događa koji su pratili tragičan slučaj ove srpkinje koja je živela i radila u Americi.

Uzevši u obzir dokaze o kojima su brujali i američki i domaći mediji, a koji si objavljivani budući da se radi o jednom od najinteresantnijih slučajeva koji se dogodio u poslednjih nekoliko godina prema rekonstrukciji koju je načinila Republika, a koja se može videti u videu OVDE, sve je teklo na sledeći način:

Ana je usmrćena 1. januara posle dočeka Nove godine, njeno telo je raskomadano sutradan, a ostaci u kesama razbacani po deponijama 3. januara.

Tragična drama u domu Ane Volš (39) i njenog muža Brajana (47) u američkom Kohasetu trajala je 10 dana.

Toliko je proteklo od svađe Brajana sa suprugom na katolički Božić i potom kratkotrajnog pomirenja do Aninog ubistva, komadanja njenog tela i bacanja plastičnih kesa s njenim ostacima, delovima odeće i nakita po okolini nekoliko gradova u blizini Bostona. Srpski telegraf napravio je na osnovu podataka iz optužnice, izjava prijatelja porodice i otkrića novinara rekonstrukciju ove tragedije i ubistva Beograđanke koje je potreslo Ameriku i Srbiju.

Republika

Foto: facebook.com/ana.ljubicic

Ana i Brajan Volš

Motiv zločina još je misterija. Brajan negira da je ubio Anu. Na osnovu podataka iz pouzdanih izvora može se zaključiti da je i ovo, nažalost, tragična životna, bračna priča koja nije tako retka. Krvavi obračun sa supružnikom zbog novca i imovine, odluka jednog od njih da napusti partnera i ode s decom ili ljubomora zbog pojave trećeg čoveka u braku moguće su verzije uzroka drame koja se odigrala u domu Volšovih. Kada se na to doda i Brajanov psihijatrijski dosije, kao i mržnja njegove majke Dajane prema snaji, čitav slučaj je jasniji.

Anino telo, međutim, još nije nađeno. Dokazi koje je policija prikupila protiv Brajana su posredni, tvrdi njegov advokat. Pravosudni analitičari, međutim, tvrde, pozivajući se na prethodna iskustva iz američkih sudnica, da je i to dovoljno za optužnicu, pokretanje sudskog procesa i presudu. Brajan je više puta uhvaćen u laži oko toga kuda se kretao tih dana i koja sredstva za uklanjanje dokaza je kupovao u obližnjim prodavnicama, o čemu su mediji detaljno izveštavali prethodnih petnaestak dana.

Listing Brajanovih pretraga po internetu nedvosmisleno ukazuje da ga je 27. decembra zanimao razvod, potom 1. januara sam čin ubistva, 2. januara komadanje tela i 3. januara uklanjanje tragova zločina. Tražio je odgovor i na pitanje koliko brzo udovac nasleđuje imovinu pokojne supruge.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Pretrage u Brajanovom računaru jedan od ključnih dokaza

Tužilac je saopštio da su u kesama na deponiji nađene Anine čizme, torba, delovi lančića, DNK tragovi Ane i Brajana, testera... Ranije je policija otkrila i oštećen nož s tragovima krvi u podrumu kuće Volšovih. Mozaik zločina tako je sklopljen.

10 dokaza koji šalju Brajana na robiju

1. Snimci sa dve nadzorne kamere pokazuju kako Brajanov "volvo" i čovek koji odgovara njegovom opisu baca džakove u kontejner

2. U blizini kuće Brajan je bacio 10 vreća u kojima su nađeni: tragovi krvi, sekira, testera, peškiri, nož, rukavice, zaštitno Tajvek odelo...

3. U kesama je nađen vakcinalni karton za kovid 19 na ime Ana Volš, kao i "prada" torba i delovi ogrlice koju je Ana nosila

4. DNK trag Brajana, Ane Volš izolovan je na pronađenim stvarima na deponiji, na paru papuča i na Tajvek zaštitnom odelu

5. Tragovi krvi pronađeni su u podrumu kuće Volšovih, na podu i na zidovima, kao i u Brajanovom automobilu

6. Brajan je na internetu pretraživao pojmove koji se odnose na to kako se osloboditi tela

7. Postoje snimci iz prodavnica na kojima se vidi da je Brajan posle nestanka Ane Volš kupovao hemikalije za čišćenje koje mogu da uklone tragove

8. Lagao je policiju oko kretanja svoje supruge, što je dokazano proverom podataka iz bazne stanice mobilne telefonije

9. Lagao o svom kretanju dan posle nestanka Ane Volš, kada je tvrdio da se izgubio na putu mo majčine kuće

10. Lagao da je Ana otišla iz kuće 1. januara, pošto je dokazano da nije koristila ni taksi ni Uber tog dana 

MOGUĆA SMRTNA KAZNA?

Od kako je slučaj Volš dospeo u žižu javnosti spekuliše se o mogućoj kazni koju bi mogao da dobije Brajan u slučaju da bude osuđen za prvostepeno ubistvo svoje supruge.

Tokom dana, nakon podizanja optužnice, Milanka, Anina majka, i njena sestra imale su konferencijski sastanak sa tužiteljkom u vezi sa ovim slučajem, i tada su im predočeni svi detalji iz istrage.

U Masačusetsu, osuda za ubistvo prvog stepena donosi obaveznu kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, međutim, brojni stručnjaci ukazuju i na mogućnost smrtne kazne.

Foto: TWITTER/@BRADTATUM/SCREENSHOT

Brajan Volš tokom hapšenja

Kancelarija advokata Nejta Amendole, objavila je da razloge zbog kojih bi mogla da mu bude presuđena smrtna kazna.

- Postoji savezni zakon, a zatim i državni zakon. Brajan se može suočiti sa krivičnom odgovornošću za ubistvo po oba. Masačusets nema smrtnu kaznu, ali savezni sistem ima. Većina slučajeva ubistava se procesuira po državnom zakonu i pred državnim sudom. U nekim okolnostima, međutim, ubistvo je savezni zločin, a slučaj se saslušava na saveznom sudu i podleže federalnoj kazni. Tu dolazi u obzir smrtna kazna - navodi se na sajtu advokatske kancelarije Nejta Amendole i dodaje:

- Pa kako bi Brajanu tačno moglo da se sudi na saveznom sudu za ubistvo? Ispostavilo se da je još u junu, tokom njegovog saslušanja za izricanje kazne i očigledno „nekoliko trenutaka od izricanja kazne“, savezni sud suspendovao saslušanje kako bi omogućio vladi da istraži da li je Valshe prekršio uslove njegovog puštanja na slobodu prije izricanja kazne.

Kako dalje stoji u objašnjenju ovih stručnjaka, Vlada je navela da je Brajan, dok je bio na slobodi pre izricanja kazne, opstruirao pravdu i počinio odvojene zločine u vezi sa ostavinskim slučajem u koji je umešan njegov pokojni otac:

- To je zapravo još uvek pod istragom. Ovo je čista spekulacija, ali ako je motiv za Anino ubistvo bio da je spreči da svedoči ili da pruži dokaze o Brajanovom nepoštovanju uslova njegovog puštanja na slobodu pre izricanja kazne — to jest, ako je ona znala za bilo kakve zločine koje je počinio tokom ostavinska zaostavština očevog imanja — tada bi se Brajan mogao suočiti sa optužbama za ubistvo prema saveznom statutu o petljanju svedoka, što je kažnjivo smrću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading