LEGIJI OPET SUDE ZA UBISTVO STAMBOLIĆA?!

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

08.02.2018

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu advokata Milorada Ulemeka Legije i Branka Berčeka i ukinuo odluku Specijalnog suda, koji je odbio njihov zahtev za ponavljanje postupka za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Ponoviće se suđenje

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, branilac bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije Branka Berčeka, izjavila je za "Alo!" da je taj sud uvažio njenu i žalbu Ulemekovog branioca Aleksandra Kovačevića.

- Apelacioni sud ukinuo je odluku posebnog odeljenja kojom je odbijen zahtev za ponavljanje postupka koji smo podneli u ime Berčeka i Ulemeka, a protiv presude za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi i za ubistvo Ivana Stambolića. Sada krivično veće mora ponovo da odlučuje o našem zahtevu - rekla nam je Zora Dobričanin Nikodinović. 

Odbrana je zahtev za novo suđenje podnela početkom jula prošle godine. Legija i Berček su pravosnažno osuđeni na po 40 godina zatvora, a kaznu izdržavaju u požarevačkoj "Zabeli".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading