KOMUNALCI "OTPISALI" DUGOVE U IZNOSU OD 18 MILIONA: Kao izgovor koristili zastarelost potraživanja bez ikakvog osnova

Autor:

Hronika

29.03.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su kao predsednici privremenog odbora JP Komunalac iz Bujanovca izvršili otpis potraživanje dugovanja za više fizičkih i pravnih lica za pružene komunalne usluge.

KOMUNALCI "OTPISALI" DUGOVE U IZNOSU OD 18 MILIONA: Kao izgovor koristili zastarelost potraživanja bez ikakvog osnova

Foto: Tanjug/Profimedia

Hapšenje

Juče je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odredilo zadržavanje osumnjičenom A. H. iz Velikog Trnovca  i osumnjičenom H. R. iz Bujanovca.

Oni su kao predsednici privremenog odbora JP Komunalac iz Bujanovca i to osumnjičeni A.H. u periodu od 2016. do 2020, a osumnjičeni H.R. u periodu od 2020. do 2022. godine izvršili otpis potraživanje dugovanja za više fizičkih i pravnih lica za pružene komunalne usluge zbog zastarelosti potraživanje, pri čemu nisu preduzeli bilo kakvu radnju naplate tih dugovanja  kojom bi se ta zastarelost prekinula te je tako osumnjičeni A.H. otpisao ukupno 5.964.479,00 dinara a osumnjičeni H.R. 12.071.956,00 dinara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading