PRE OSAM GODINA BIO HAPŠEN ZA NASILJE U PORODICI: Pašajlić izašao na slobodu, pa zatočio ćerku

Autor:

Hronika

28.03.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Devojčica nikada nije bila kod lekara, niti izašla napolje.

PRE OSAM GODINA BIO HAPŠEN ZA NASILJE U PORODICI: Pašajlić izašao na slobodu, pa zatočio ćerku

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP

Uroš Pašajlić (38) za kojim je MUP raspisao poteru zbog sumnje da je godinama držao ćerku (8) kao "roba" u stanu, u kadi, na Zvezdari, bio je u zatvoru 2015. godine zbog Nasilja u porodici.

- Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu je dana 29.05.2015. godine, donela rešenje kojim je odredila pritvor protiv osumnjičenog Uroša Pašajlića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Pritvor je određen zbog opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na neispitane svedoke - rečeno je iz Prvog osnovnog suda u Beogradu, prenosi Blic.

Kako prenose mediji, devojčica nikada nije bila kod lekara, niti je izašla napolje.

- Devojčica nikada nije bila kod lekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje. Komšije dete uopšte nisu nikada videli. Nađena je sklupčana u kadi, dezorjentisana, neuhranjena... Dali su joj neophodnu negu kod lekara i prebačena je u prihvatilište, dakle, nije životno ugrožena. Osim toga, bilo je navoda da se majka deteta pojavljivala oko stana na Zvezdari. Ti navodi nisu potvrđeni, majka je osuđivana, njoj je pravno oduzeto starateljstvo, ona je zavisnik, lišena je mogućnosti da bude "majka" detetu, tako da nadležni nju nisu ni tražili, niti će. Čeka se da on bude uhapšen - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja, prenosi Blic.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Molimo građane ukoliko ga prepoznaju sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju obaveste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630.

Podsetimo, devojčica (8) koju je otac Uroš Pašalić (37) godinama držao kao roba u stanu na Zvezdari, se saznaje. nađena je u sklupčana u kadi i dezorjentisana.

- Dve policajke su provalile u stan i pronašle devojčicu u kadi. Bila je sklupčana i dezorjentisana. Jedva je govorila, a još uvek se ne zna da li je izlazila napolje. Na kadi je bilo nekoliko kesica pereca i ostaci ubuđale hrane koje je devojčica jela. Takođe, tu je i jedna fotografija na kojoj su muškarac i devojčica za koje se pretpostavlja da su Uroš i dete - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragana

28.03.2023 12:34

Nije mi jasno da komšije osam godina čuju, ćute i ne prijave policiji... zaista smo kao društvo za debelo psihijatrijsko ispitivanje.