DEVOJČICA OD ROĐENJA BILA POD NADZOROM CENTRA ZA SOCIJALNI RAD! Ovako je otac dobio starateljstvo nad njom

Autor:

Hronika

27.03.2023

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nasilje u porodici koje je otkriveno danas šokiralo je Srbiju.

DEVOJČICA OD ROĐENJA BILA POD NADZOROM CENTRA ZA SOCIJALNI RAD! Ovako je otac dobio starateljstvo nad njom

Foto: Foto Dragan Kadic

Nasilje na Zvezdari

Ivana L. (45) došla je u policijsku stanicu Palilula da prijavi porodično nasilje, a policiji je otkrila i da je njen nevenčani suprug Uroš P. (38), koji je u bekstvu i za kojim je raspisana potera, držao svoju ćerku (8) godinama zaključanu kao roba. Komšije su otkrile da otac devojčice nije imao prijatelje, a na prozoru stana vide se novine kako niko sa ulice ne bi mogao da gleda unutra i da vidi šta se dešava.

Devojčica (8) je, prema saznanjima Kurira, od rođenja pod nadzorom Centra za socijalni rad. Izvor upućen u istragu otkrio je detalje ove porodice. Devojčica je pronađena u kadi u kupatilu stana, bila je neuhranjena, izmučena i dezorjentisana.

Foto: Dragan Kadić

Stan u kom je devojčica bila zatočena

 

"Dete je pod nadzorom nadležnih bilo uključeno od njenog rođenje 2015. godine. Kada se dete rodilo, iz porodilišta je obavešten Centar za socijalni rad na Paliluli, zbog toga što su oba roditelja novorođenčeta zavisnici od narkotika, te je beba smeštena u dom. Tada je odlučeno da se oba roditelja liše starateljstva. Prvi osnovni sud u Beogradu je nakon nekog vremena, tačnije 2018. godine odlučio da potpuno starateljstvo nad devojčicom dodeli ocu, a delimično i dalje lišava starateljstva majku.

Godine 2019, otac se preselio na teritoriju opštine Zvezdara, pa je dete tada bilo pod nadzorom Centra za socijalni rad Zvezdara. Taj Centar postupa po zamolnici centra sa Palilule, gde imaju terenske obilaske deteta kako bi procenili da li je sa njim sve u redu, kao i da li raste u normalnom okruženju. Prilikom jedne posete 2020. godine, oca nisu našli na prijavljenoj adresi, kada su komšije prijavile da se iz stana čuje zapomaganje i plač devojčice. Tada komisija nije uspela da uđe u stan, a otac se javio nakon nekoliko dana i zakazao razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad.

Osumnjičeni je tada došao sa nasmejanom devojčicom, lepo obučenom i razigranom na razgovor. Tada ništa nije ukazivalo da postoji nešto sumnjivo, a tada su prema primanjima videli da radi u nemačkoj firmi, kao i da mu je plata veoma zadovoljavajuća. Od tada nije bilo nikakvih prijava, niti nekih sumnjivih dešavanja u toj porodici, pa samim tim i Centar za socijalni rad nije izlazio na teren. Sumnja se da je devojčica žrtva jezivog nasilja poslednje tri godine", kaže izvor.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

27.03.2023 18:16

Svi su isti : neozbiljni i nesposobni roditelji, i Hraniteljske porodice (drže dete zbog para, kad "poraste" udaju ga umesto da odškoluju i "stvore" zrelu osobu, sposobnu za život ; uzimaju naredno i tako "u krug". A i Centar za socijalni rad tek sa svojim "sposobnostima"-sa svojim neispravnim zaključcima, ej, oni BEZ LICENCE dodeljuju nekome dete...ma šta ih briga... sve znam O SVIMA, bre !!! A i po Domovima žive ZAJEDNO NEPISMENA DECA ŽENSKA I MUŠKA I LJUBAVIŠU VEĆ SA 13 GODINA, a i manje i to - pa skoro pred njima, šta ćeš...