PRITVOR ZA OCA I SINA NASILNIKE: Oglasio se MUP u Kragujevcu - napali saobraćajne policajce zbog nepropisnog parkiranja, a onda...

Autor:

Hronika

27.03.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Službenici kragujevačke policije juče su pretučeni tokom redovne kontrole saobraćaja.

PRITVOR ZA OCA I SINA NASILNIKE: Oglasio se MUP u Kragujevcu - napali saobraćajne policajce zbog nepropisnog parkiranja, a onda...

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

Policija u Kragujevcu uhapsila je Lj. M. (65) iz ovog grada zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti i njegovog sina V. M. (35) iz Kragujevca zbog ometanja  službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Lj. M. se sumnjiči da je napao saobraćajne policajce koji su intervenisali po prijavi građanina da nepropisno parkirano vozilo njegovog sina ometa saobraćaj, kao i da je fizički nasrnuo na njih.

Njegov sin V. M, kako se sumnja, prethodno nije hteo policajcima da pokaže dokumenta kako bi ga identifikovali, odbio je da se podvrgne alkotestu, a potom i pokušao da pobegne.

Lj. M. i njegovom sinu je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

Da podsetimo, službenici kragujevačke policije juče su pretučeni tokom redovne kontrole saobraćaja.

Naime, otac i sin nisu propisno parkirali vozilo i time su ugrozili bezbednost saobraćaja, nakon čega su pripadnici saobraćajne policije zastali kraj njihovog vozila ne bi li sproveli postupak u skladu sa zakonom.

Da pojasnimo, napad na službeno lice je kažnjiv zakonom. Krivični zakonik precizira ko su službena lica: ona koja u državnom organu vrše službene dužnosti, izabrana, imenovana ili postavljena lica, javni beležnici, izvršitelji i posrednici u arbitraži, vojna lica...

- Službeno lice uživa posebnu zaštitu, bilo da je propisano zasebno krivično delo koje se može izvršiti samo prema tom licu (na primer sprečavanje u vršenju dužnosti), bilo da je to predviđeno kao teži oblik nekog krivičnog dela (na primer teško ubistvo) - objašnjavaju u Ministarstvu pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading